3.9 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Retail – cora se revoltă – permite accesul în magazinele sale din mall-uri pentru toți consumatorii, posesori sau nu ai unor certificate verzi – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Lanțul de hipermarketuri cora din România, controlat de grupul franco-belgian Louis Delhaize, anunță că va permite accesul în magazinele sale aflate în incinta unor centre comerciale - având în vedere statutul de magazin esențial al hipermarketurilor - pentru toți consumatorii.

Lanțul de hipermarketuri cora din România, controlat de grupul franco-belgian Louis Delhaize, anunță că va permite accesul în magazinele sale aflate în incinta unor centre comerciale – având în vedere statutul de magazin esențial al hipermarketurilor – pentru toți consumatorii, posesori sau nu ai unor certificate verzi, precizând că a organizat culoare și fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea în galeriile comerciale.

Mai mult, retailerul atenționează că actuala formă a Hotărârii de Guvern adoptată pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi față de vreo interdicție expresă sau explicație privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket.

La acest moment, accesul în mall-uri este permis doar pe baza certificatului verde.

“Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces în spațiul hipermarketurilor cora prin coridoare autonome și securizate, care nu permit deplasarea către alte spații comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a rămas prevăzut și descris în prevederile Legii 55/2020.  Atragem atenția asupra unor confuzii privind definiția „unității alimentare”, noțiune reglementată de HG 843/1999, ignorată în acest moment. Ultimile modificări explică și descriu doar accesul în mall cu privire la restul activităților economice, dar nu au nicio prevedere legată de hipemarket – autoritățile înțelegând importanța respectării accesului clienților la activitatea alimentară esențială.

Tragem un semnal de alarmă că ignorarea statutului de magazine esențiale pentru retailerii alimentari care activează în cadrul unor centre comerciale discriminează această categorie, distorsionează piața și încalcă principiile concurenței loiale între actorii cu statut egal din acest sector.

Sunt astfel puse în pericol mii de locuri de muncă, securitatea unui întreg lanț de aprovizionare care implică mulți producătorii locali, și nu în ultimul rând sănătatea consumatorilor, care se vor îndrepta spre un număr limitat de magazine, creându-se aglomerație și favorizându-se nerespectarea condiției esențiale de distanțare socială”, transmite compania.

Anterior a fost relatat că la intrarea în mai multe mall-uri, precum cele din Ploiești, s-au format cozi după ce pașaportul verde a devenit obligatoriu.

Pentru a intra în centrele comerciale din Ploiești, de exemplu, oamenii au fost nevoiți să stea la cozi, scrie Observator News.

Asta deoarece agenții care asigură paza mall-urilor solicită fiecărui client, la intrarea în unitate, pașaportul verde.

Documentul reprezintă dovada vaccinării anti-covid cu schema completă, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test PCR sau rapid.

Foto: Observator News

Foto: Observator News

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!