4.2 C
București
marți, aprilie 29, 2025

Retail – Cum poate destabiliza o cerere de insolvenţă un mic producător de lactate: chiar şi micile datorii pun presiune pe companii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

♦ Într-o piaţă a lactatelor care suferă din cauza creşterii de costuri pe toate planurile, din cauza inflaţiei care a făcut consumatorul să se gândească de două ori înainte de a cumpăra şi cu noile schimbări legislative care pun tot mai multă presiune pe jucători...

„Precizăm că litigiul de natură comercială, rezultat în baza unui raport comercial de prestări servicii, şi la data de 06.12.2023 PRODLACTA SA a achitat integral debitul, penalităţi şi cheltuieli de judecată.

În data de 08.12.2023 creditorul a depus la Tribunalul Braşov - cerere de renunţare la judecată, urmând ca, instanţa să ia act de această stare de fapt, şi să se pronunţe asupra unei noi situaţii“, se arată într-un document afişat pe site-ul BVB.

Prodlacta are 42,1 mil. lei capitalizare, iar cei mai mari acţionari sunt JLC Germany GmbH (27,91%), JLC SA Chişinău (27,53%), JLC Investment GmbH (10,73%) şi statul român, prin AAAS (3,74%).
♦ Într-o piaţă a lactatelor care suferă din cauza creşterii de costuri pe toate planurile, din cauza inflaţiei care a făcut consumatorul să se gândească de două ori înainte de a cumpăra şi cu noile schimbări legislative care pun tot mai multă presiune pe jucători, o cerere de insolvenţă poate aduce şi mai multă incertitudine ♦ În piaţa lactatelor, 66% din cifra de afaceri generată la nivelul sectorului este adusă de cinci multinaţionale ♦ Producătorii mici, care nu se diferenţiază, pot dispărea de pe piaţă.

Săptămâna trecută pe site-ul Tribunalului Braşov a apărut o cerere de insolvenţă împotriva producătorului de lactate Prodlacta. Iniţial, dintr-o eroare a apărut informaţia că debitorul, adică Prodlacta, şi-a cerut insolvenţa, însă compania a clarificat situaţia. Cu toate acestea, această cerere de insolvenţă vine să scoată la iveală, încă o dată, presiunea pusă pe companii într-un context economic tot mai dificil.

„Precizăm că litigiul de natură comercială, rezultat în baza unui raport comercial de prestări servicii, şi la data de 06.12.2023 PRODLACTA SA a achitat integral debitul, penalităţi şi cheltuieli de judecată. În data de 08.12.2023 creditorul a depus la Tribunalul Braşov – cerere de renunţare la judecată, urmând ca, instanţa să ia act de această stare de fapt, şi să se pronunţe asupra unei noi situaţii“, se arată într-un document afişat pe site-ul BVB. Conform datelor din presa locală, care citează un comunicat de presă remis de producător, datoria era de circa 82.000 de lei, şi a fost achitată. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi telefonic de ZF. De asemenea, reprezentanţii companiei spun că de fapt creditorul a cerut insolvenţa, nu debitorul, aşa cum era precizat pe site-ul portal.just.ro.

 


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!