17.1 C
București
luni, martie 20, 2023

Retail – Cum se vede în companii evoluţia din producţie, IT şi outsourcing: În primele şase luni ale anului, fluctuaţia de personal a crescut cu aproape 14% în producţie, cu 13% în IT şi cu 15% în outsourcing – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Gynella Parfenie, senior consultant în cadrul AIMS International România: Piaţa de producţie din Bucureşti acoperită de studiul AIMS a crescut în ultimii ani, astfel încât acum am putut raporta separat informaţii statistice despre această locaţie...

♦ Salariul mediu brut în industria de dezvoltare de software a fost de 2.744 de euro, cei din outsourcing câştigau 1.703 euro brut în luna iulie, iar cei din producţie câştigau puţin peste 1.000 de euro brut ♦ Faţă de luna ianuarie a anului 2020...

Fluctuaţia medie la şase luni a fost de 13,65% în producţie, 13,12% în IT şi 15,38% în outsourcing, arată datele din un studiu realizat de AIMS Inter na tional România, biroul din Timişoara.

Gynella Parfenie, senior consultant în cadrul AIMS International România: Piaţa de producţie din Bucureşti acoperită de studiul AIMS a crescut în ultimii ani, astfel încât acum am putut raporta separat informaţii statistice despre această locaţie, însă încă o considerăm o piaţă pe care o acoperim doar parţial.
♦ Salariul mediu brut în industria de dezvoltare de software a fost de 2.744 de euro, cei din outsourcing câştigau 1.703 euro brut în luna iulie, iar cei din producţie câştigau puţin peste 1.000 de euro brut ♦ Faţă de luna ianuarie a anului 2020, înainte de izbucnirea pandemiei, salariile din industria de dezvoltare de software au crescut cu 19%, cele din producţie cu 25%, iar cele din outsourcing cu 12%.

Fluctuaţia medie la şase luni a fost de 13,65% în producţie, 13,12% în IT şi 15,38% în outsourcing, arată datele din un studiu realizat de AIMS Inter­na­tional România, biroul din Timişoara. Astfel, în primele şase luni ale acestui an, fluctuaţia de personal a rămas în limite comparabile cu cea din anul anterior în pro­ducţie şi IT şi a crescut uşor în outsourcing.

„Rămâne de văzut dacă cifrele se vor dubla până la finalul anului sau mai degrabă vor scădea, având în vedere că au apărut unele previziuni destul de sumbre privind un declin economic în prima jumătate a lui 2023. Deocamdată, pe primele şase luni ale acestui an, proiectele de recrutare au cunoscut un mare avânt, bătălia pe talentele din piaţă fiind la fel de acută ca înainte de pandemie sau chiar mai aprigă în industria de dezvoltare software şi servicii IT”, spune Gynella Parfenie, senior consultant în cadrul AIMS International România.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!