1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Retail – De frica Rusiei, Suedia măreşte cu 120 numărul de avioane de luptă […] – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Generalul Carl-Johan Edstrom, şeful Forţelor Aeriene Suedeze, a declarat că invazia Rusiei în Ucraina şi aderarea ţării la NATO necesită creşterea numărului de aeronave multirol.

Edstrom a subliniat că Forţele Aeriene dezvoltă o strategie în care numărul de aeronave Gripen din structura operaţională va creşte cu până la 120 de aparate, prin înfiinţarea unei noi unităţi de aviaţie, a şaptea...

Generalul Carl-Johan Edstrom a ţinut să precizeze că ţara sa dezvoltă deja noul tip de aeronavă multirol, de generaţia a 6-a, ce va intra în dotarea Forţelor Aeriene după 2035.

Generalul Carl-Johan Edstrom, şeful Forţelor Aeriene Suedeze, a declarat că invazia Rusiei în Ucraina şi aderarea ţării la NATO necesită creşterea numărului de aeronave multirol.

Edstrom a subliniat că Forţele Aeriene dezvoltă o strategie în care numărul de aeronave Gripen din structura operaţională va creşte cu până la 120 de aparate, prin înfiinţarea unei noi unităţi de aviaţie, a şaptea, dotată cu acest tip de avion.Din cele 120 de avioane Gripen, cel mai probabil 60 vor fi varianta modernă E, în timp ce celelalte 60 vor fi modelul C/D, a mai precizat generalul Edstrom, conform Defense News..Totodată, Suedia va juca un rol important în Alianţa Nord-Atlantică după aderare, având capacitatea de a fabrica aeronave multirol, alături de Statele Unite şi Franţa. Generalul Carl-Johan Edstrom a ţinut să precizeze că ţara sa dezvoltă deja noul tip de aeronavă multirol, de generaţia a 6-a, ce va intra în dotarea Forţelor Aeriene după 2035.De asemenea, Suedia îşi va moderniza flota de aeronave Gripen C/D cu radare moderne şi noi tipuri de arme, a completat oficialul suedez.Suedia şi-a mărit bugetul Apărării după ce Vladimir Putin a anunţat declanşarea războiului din Ucraina, de la 1,5% din PIB la 2%, majoritatea fondurilor suplimentare mergând către înzestrare. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (monitorulapararii.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!