27.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024

Retail – Exportăm în Cehia şi Polonia. Am avut cerinţe şi din Spania, dar nu vom vinde pentru că nu avem atât de multă marfă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Astfel, Mihai George, preşedintele unui grup de pro ducători adu naţi sub um brela Pepeni de Slobozia Nouă, care cultivă 105 hec tare cu pepeni în judeţul Ialomiţa, spune că vând în Cehia şi Polonia, dar au cereri mari şi din Spania.

Suntem la jumătatea sezonului, am cultivat pepeni pe 105 hectare, avem o pro ducţie foarte bună, dar mai avem 4.000 de tone de marfă, în condiţiile în care am vân dut deja 5.000 de tone, iar piaţa româneas că are prioritate“, a spus Mihai George în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania.

„Cum să cumpere străinii dacă nu ştiu că avem pepeni?“ O portiţă pentru mai mulţi pro du cători în 2022 a fost cea către Ucraina, a subliniat el.

Străinii au dat de gustul dulce al pepenilor din România. Astfel, Mihai George, preşedintele unui grup de pro­ducători adu­naţi sub um­brela Pepeni de Slobozia Nouă, care cultivă 105 hec­tare cu pepeni în judeţul Ialomiţa, spune că vând în Cehia şi Polonia, dar au cereri mari şi din Spania. „Exportăm acum către Cehia şi Polo­nia. Am avut cerinţe şi din Spania, dar nu vom vinde pentru că nu avem atât de multă marfă. Suntem la jumătatea sezonului, am cultivat pepeni pe 105 hectare, avem o pro­ducţie foarte bună, dar mai avem 4.000 de tone de marfă, în condiţiile în care am vân­dut deja 5.000 de tone, iar piaţa româneas­că are prioritate“, a spus Mihai George în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania. Acesta a completat că merge de mulţi ani la târguri, motiv pentru care potenţialii clienţi l-au putut descoperi şi aşa au venit cererile de produse ulterior. Însă, precizea­ză că un stand cu mai mulţi reprezentanţi din România, care să promoveze pepenii din toată ţara, nu a văzut pe nicăieri. „Cum să cumpere străinii dacă nu ştiu că avem pepeni?“ O portiţă pentru mai mulţi pro­du­cători în 2022 a fost cea către Ucraina, a subliniat el. Mihai George consideră că desfacerea producţiei este una dintre marile probleme cu care se confruntă majoritatea producă­to­rilor. Astfel, grupul de producători pe care îl reprezintă a investit 3-4 milioane de euro în logistică şi în depozitare pentru a putea vinde marfa în retailul modern, acolo unde merg cei mai mulţi clienţi. „Oamenii nu mai vor să ia pepeni calzi sau murdari sau care nu au trecut prin nişte rigori de calitate. Avem contracte cu majoritatea reţelelor de supermarketuri din România şi avem o logistică foarte bine pusă la punct. Am construit o hală unde temperatura e controlată, avem linii de sortare, spălare şi ambalare“, a completat George. În prezent, Pepeni de Slobozia Nouă îşi desface producţia în majoritatea lanţurilor de comerţ modern. „În condiţiile în care acum avem marfă în România şi producătorii pot livra în supermarketuri, doi retaileri preferă să aducă pepeni din Turcia. Îşi tratează furnizorii din România neplăcut şi am renunţat să mai lucrăm cu ei. Însă, sunt şi retaileri care ne sunt parteneri şi alături de care am crescut şi vom continua să lucrăm“, a precizat el.  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!