1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Retail – Gigantul Smithfield mai bifează o achiziţie în România şi anunţă că a semnat un acord de achiziţie al unei companii cu afaceri de 36 mil. euro din Prahova, deţinută de Adrian Neniţă şi Mihail Gabriel Cîmpeanu – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Gigantul Smithfield mai bifează o achiziţie în România şi anunţă că a semnat un acord de achiziţie al unei companii cu afaceri de 36 mil.

În 2021, Goodies Meat Production a avut o cifră de afaceri 179 de milioane de lei (36 mil.

euro), un profit de 21,7 milioane de lei şI un număr mediu de 280 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods, a încheiat un acord de achiziţie a societăţii Goodies Meat Production SRL, un producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail, conform unui comunicat transmis Mediafax. Goodies Meat Production SRL este o companie controlată de Adrian Neniţă (50% din părţile sociale) şi Mihail Gabriel Cîmpeanu (50%), conform datelor de pe confides.ro.
În 2021, Goodies Meat Production a avut o cifră de afaceri 179 de milioane de lei (36 mil. euro), un profit de 21,7 milioane de lei şI un număr mediu de 280 de angajaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Tranzacţia se va face prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne, Elit, situată în judeţul Alba. Smithfield a bifat în ultimii ani mai multe tranzacţii pe piaţa locală.  În 2019, Smithfield a cumpărat  producătorul de carne Maier Com din Arad. În 2017, gigantul chinez Smithfield a cumpărat Elit Cugir, imediat după ce producătorul de mezeluri din judeţul Alba a ieşit din insolvenţă.

Conform estimărilor ZF, tranzacţia, care a implicat şi compania de distribuţie Vericom 2001, s-a ridică la peste 30 de milioane de euro. Smithfield a fost în discuţii şi cu producătorul de mezeluri Cris-Tim, controlat de familia Timiş, însă discuţiile privind un parteneriat au fost întrerupte, iar tranzacţia dintre cei doi grei din industria cărnii nu s-a materializat, potrivit surselor ZF.   

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!