5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Retail – Glovo cumpără foodpanda în România. Dar cu condiții – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Din analiza efectuată de autoritatea de concurență au rezultat anumite îngrijorări legate de puterea de piață pe care o dobândește Glovo în urma acestei tranzacții, în contextul activității de platformă online de livrare a mâncării... Startup-ul spaniol Glovo, operatorul platformei omonime de livrări rapide la domiciliu, intrat în urmă cu 3 ani în România, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro, a semnat o serie de tranzacții separate cu compania germană de livrări prin Delivery Hero, prezentă în România prin serviciul Food Panda, pentru cumpărarea unora dintre companiile sale din Europa Centrală și de Est.

Consiliul Concurenței a autorizat cu condiții tranzacția prin care Glovoappro SRL va prelua compania Foodpanda Ro SRL și, indirect, afacerea Pandamart, operată de către Delivery Hero Dmart SRL.

Din analiza efectuată de autoritatea de concurență au rezultat anumite îngrijorări legate de puterea de piață pe care o dobândește Glovo în urma acestei tranzacții, în contextul activității de platformă online de livrare a mâncării, și efectul pe care aceasta ar putea-o avea asupra accesului la clienți de către concurenții săi.

Ca urmare, tranzacția a fost autorizată cu condiția respectării unor angajamente asumate de către Glovoappro SRL pentru a elimina îngrijorările concurențiale identificate. Astfel, Glovoappro SRL se angajează să nu impună clauze de exclusivitate în relație cu restaurantele partenere și să nu condiționeze contractual nivelul comisioanelor plătite de restaurantele partenere (actuale sau viitoare) de respectarea unei clauze de exclusivitate. De asemenea, Glovo s-a angajat să nu penalizeze restaurantele partenere pentru aderarea la o altă platformă de comenzi online și livrare de mâncare. Totodată, compania nu va reînnoi prevederile contractuale prin care Foodpanda impune obligații de exclusivitate restaurantelor partenere. Durata acestor angajamente asumate de Glovo este de 24 de luni de la data finalizării tranzacției.

Startup-ul spaniol Glovo, operatorul platformei omonime de livrări rapide la domiciliu, intrat în urmă cu 3 ani în România, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro,  a semnat o serie de tranzacții separate cu compania germană de livrări prin Delivery Hero, prezentă în România prin serviciul Food Panda, pentru cumpărarea unora dintre companiile sale din Europa Centrală și de Est.

Astfel, Glovo va achiziționa compania foodpanda în România și Bulgaria, compania Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, și Pauza în Croația. Valoarea totală a tranzacțiilor se ridică la 170 de milioane de euro.

Într-o tranzacție separată, Glovo a anunțat că a ajuns la un acord și pentru achiziționarea Ehrana, o companie locală de livrare din Slovenia, pentru o sumă rămasă confidențială. Finalizarea acesteia este preconizată a se încheia în următoarele luni, iar compania lucrează acum îndeaproape cu Ehrana pentru a defini strategia de tranziție pentru utilizatori, parteneri și curieri.

Pe 1 aprilie, Glovo a obținut 450 milioane de euro (530 milioane dolari) într-o rundă de finanțare condusă de manageri de investiții din New York, Lugard Road Capital și grupul Luxor Capital.

În toamna anului 2020, Delivery Hero a preluat operațiunile Glovo din America Latină, respectiv Peru, Ecuador, Costa Rica, Honduras, Guatemala.

Fondată la Barcelona în 2015, Glovo operează în Europa de Sud-Vest, Europa de Est și Africa Subsahariană. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!