16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

Retail – Grup Şerban Holding anunţă venituri consolidate de 275 mil. lei în primul semestru, în creştere cu 71%. Compania a înregistrat un profit net de 6,8 mil. lei, plus 40% – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a raportat venituri consolidate de 275,2 milioane de lei în primul semestru din 2022, în creştere de 71% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi o cifră de afaceri de 240 milioane de lei, plus 97%, reiese dintr-un

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, a raportat venituri consolidate de 275,2 milioane de lei în primul semestru din 2022, în creştere de 71% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi o cifră de afaceri de 240 milioane de lei, plus 97%, reiese dintr-un comunicat de presă al societăţii. EBITDA a fost de 20,5 milioane de lei pe 30 iunie, reprezentând un avans de 13%. De asemenea, grupul a raportat un profit net de 6,8 milioane de lei, o apreciere cu 40% comparativ cu primele şase luni ale anului trecut.
„Suntem mulţumiţi de rezultatele înregistrate la nivelul primului semestru din 2022, având în vedere anul agricol dificil caracterizat de secetă şi creştere la nivelul tuturor preţurilor. În cadrul activităţii vegetale, în primele şase luni ale anului am exploatat o suprafaţă totală de 11.157 de hectare şi am comercializat un volum de 87.719 tone de cereale şi plante oleaginoase, utilizând eficient cele 162.402 tone spaţii de depozitare”, spune Nicolae Şerban, preşedintele Consiliului de Administraţie al GSH. În ceea ce priveşte rezultatele pe linii de business, în cadrul producţiei vegetale şi de comerţ, Grup Şerban a înregistrat o cifră de afaceri de 173,8 milioane de lei în primul semestru din 2022, dublă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cât şi o EBITDA de 11,7 milioane de lei, plus 28% comparativ cu S1/2021. Principalele venituri au fost generate în principal de vânzările de porumb şi floarea soarelui, care au crescut cu 112%. La ferma avicolă — compania deţine cinci ferme proprii în trei locaţii în judeţele Bacău şi Vaslui, cu o capacitate de 880.000 de capete per serie — a fost înregistrată o cifră de afaceri de 50 milioane de lei, plus 131%, şi o EBITDA de 3 milioane de lei, plus 3%.

În linia de business axată pe panificaţie, patiserie şi cofetărie, unde holdingul deţine o brutărie, un laborator de cofetărie şi cinci magazine sub brandul Băcănia Şerban, compania a înregistrat în primele şase luni ale anului o cifră de afaceri de 20,7 milioane de lei, în creştere cu 16%. Rezultatul a fost susţinut de creşterea producţiei vândute cu 24%, reprezentând volumele comercializate prin intermediul lanţurilor de retail, a actualizării preţurilor din contracte, precum şi de creşterea cu 8%, până la 8,8 milioane de lei, a veniturilor din vânzarea produselor comercializate prin Băcănia Şerban. „Pentru anul acesta, ne aşteptam la o potenţială secetă, producţie redusă şi creştere a preţurilor. Cu toate acestea, producţiile obţinute în primul semestru din 2022 ne confirmă că planul nostru de reconversie a unei suprafeţe de 6.000-7.000 ha în sistem no-till funcţionează la parametri pe care ni i-am dorit. Astfel, am crescut suprafeţele de cultură mare în sistem fără lucrări de arătură, cu un cost redus al îngrăşămintelor chimice, îmbunătăţind calitatea solului, crescând veniturile operaţionale şi diminuând cheltuielile de exploatare. Impactul acestor măsuri este evidenţiat la nivelul EBITDA, care a crescut cu 28% în prima jumătate a anului”, adaugă Ovidiu Bucătaru, director financiar al Grup Şerban Holding. Compania menţionează în comunicat că îşi menţine bugetul de venituri şi cheltuieli la nivel consolidat, aprobat de acţionari în luna aprilie, vizând afaceri de 540,9 milioane de lei şi un profit net de 33,9 milioane. Acţiunile GSH s-au depreciat cu 8,1% în ultimele şase luni, pe un rulaj de 1,4 milioane de lei. Compania este deţinută în proporţie de 95,8% de Lucian Nicolae Şerban şi afişează o capitalizare de 327 de milioane de lei, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!