6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Retail – Grup Şerban Holding atrage 12,7 mil. lei de la investitori într-un plasament privat de acţiuni. Listarea, aşteptată în T1/2022 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), companie antreprenorială fondată de Nicolae Şerban, activă în mai multe domenii din agricultură, anunţă închiderea cu succes, încă din prima zi, a plasamentului privat pentru acţiunile sale, în urma căruia a atras 12,7 milioane de lei de la investitori, finanţare care va merge în extinderea business-ului. „Prin închiderea cu succes a plasamentului privat şi listarea planificată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti pentru începutul anului viitor, afacerile din cadrul grupului nostru intră într-o nouă etapă de dezvoltare,” spune Nicolae Şerban... „Intenţionăm ca în următorii zece ani să realizăm investiţii de până la 250 milioane de lei în extinderea suprafeţelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigaţii... Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale grupului – investiţii în sisteme de irigaţii, dezvoltarea legumicolă în rotaţie cu cultură mare, dezvoltarea practicilor de agricultură regenerativă...

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), companie antreprenorială fondată de Nicolae Şerban, activă în mai multe domenii din agricultură, anunţă închiderea cu succes, încă din prima zi, a plasamentului privat pentru acţiunile sale, în urma căruia a atras 12,7 milioane de lei de la investitori, finanţare care va merge în extinderea business-ului. Compania anunţă că are în vedere listarea acţiunilor sale pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la începutul anului 2022.
„Prin închiderea cu succes a plasamentului privat şi listarea planificată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti pentru începutul anului viitor, afacerile din cadrul grupului nostru intră într-o nouă etapă de dezvoltare,” spune Nicolae Şerban, fondator şi CEO Grup Şerban Holding. Grup Şerban Holding şi-a început activitatea în urmă cu 27 de ani în Oneşti. În prezent, afacerile grupului sunt extinse pe mai multe direcţii de dezvoltare, precum agricultură, comerţ cu cereale, plante oleaginoase şi legume, creşterea păsărilor, panificaţie, patiserie-cofetărie, lanţ propriu de magazine – Băcăniile Şerban, distribuţie şi transport. „Intenţionăm ca în următorii zece ani să realizăm investiţii de până la 250 milioane de lei în extinderea suprafeţelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigaţii, facilităţilor de producţie, precum şi a capacităţilor de depozitare,” adaugă Ovidiu Bucătaru, CFO al Grup Şerban Holding.  Plasamentul privat a fost intermediat de TradeVille, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.  

În cadrul plasamentului privat care a început în data de 8 decembrie un total de aproape 6 milioane de acţiuni au fost vândute investitorilor la un preţ de 2,12 lei pe acţiune. Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale grupului – investiţii în sisteme de irigaţii, dezvoltarea legumicolă în rotaţie cu cultură mare, dezvoltarea practicilor de agricultură regenerativă, dezvoltarea capacităţilor de depozitare, dezvoltarea de cantităţi de depozitare în condiţii de temperatură şi umiditate controlată pentru legume, extinderea suprafeţelor de creştere de păsări şi achiziţia unei noi linii de panificaţie şi lansarea de noi produse de panificaţie proprii. „Agricultura şi domeniul alimentar sunt în acea sferă a activităţilor economice esenţiale în care România poate străluci dacă are companii bine organizate şi finanţate. Un exemplu elocvent în acest sens o reprezintă Grup Şerban, un holding agricol care dovedeşte că, prin integrarea pe verticală şi orizontală, potenţialul agricol imens al ţării noastre poate fi atins într-un orizont de timp mai apropiat decât am crede.”, spune Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct în cadrul TradeVille, brokerul care a intermediat plasamentul Grup Şerban Holding. În 2020, Grup Şerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei şi un profit net de 24 milioane de lei. Pentru anul 2021, grupul estimează venituri la nivel consolidat de 330 milioane de lei şi un profit net de 24,6 milioane de lei.  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!