2.6 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Retail – Grupul turc Sunman achiziționează Noriel – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În 2016 Enterprise Investors a achiziționat Noriel pentru o sumă confidențială.

La acea vreme, Noriel era o afacere de familie susținută de un investitor financiar și opera o rețea de 47 de magazine.

Ca parte a acordului, Enterprise Investors a oferit Noriel finanțare în valoare de 2 de milioane euro pentru a-i stimula creșterea.

Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a vândut Noriel, cel mai mare retailer de jucării, jocuri și produse pentru copii din România, către grupul turc Sunman.

Sunman este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața comerțului cu amănuntul, distribuției și producției de jucării din Turcia, care operează sub mărcile Sunman și Toyzz Shop. Valoarea tranzacției va rămâne confidențială.

În 2016 Enterprise Investors a achiziționat Noriel pentru o sumă confidențială. La acea vreme, Noriel era o afacere de familie susținută de un investitor financiar și opera o rețea de 47 de magazine. Ca parte a acordului, Enterprise Investors a oferit Noriel finanțare în valoare de 2 de milioane euro pentru a-i stimula creșterea.

În prezent, compania este o afacere omnichannel, cu o rețea de 88 de magazine la nivel național. Recent, Noriel și-a extins operațiunile în Bulgaria. Pentru acest an, cifra de afaceri a Noriel ar putea atinge pragul de 312 milioane de lei, cea mai bună performanță financiară a companiei de până acum.

„Suntem mândri că facem parte din parcursul Noriel către formatele de retail și e-commerce de top care oferă cea mai bună experiență de cumpărături. În prezent, este singurul jucător din România cu un real serviciu omnichannel, care maximizează sinergiile online și offline. O schimbare a preferințelor clienților pentru produse inovatoare, distractive și educaționale va aduce beneficii și mai mari companiei Noriel, datorită dezvoltării puternice a produselor și capacităților de aprovizionare”, a spus Dariusz Pietrzak, Vicepreședinte al Enterprise Investors, responsabil pentru investiție.

Enterprise Investors este una din cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu capital total de peste 2,5 miliarde euro. Aceste fonduri au investit 2,2 miliarde euro în 151 de companii din diverse sectoare și au vândut 136 de companii, cu încasări brute totale de 4,2 miliarde euro. Noriel a fost a șaptea investiție a EI în România.

În anul 2016, Polish Enterprise Fund VI (PEF VI) anunța semnarea unui acord de vânzare a 100% din acţiunile Profi Rom Food către fondul de investiții Mid Europa Partners, valoarea acțiunilor vândute fiind de 533 de milioane de euro. Aceasta era la momentul respectiv cea mai mare tranzacţie realizată vreodată de un fond de private equity în Romania și cea mai mare tranzacţie în domeniul retailului autohton, după preluarea a 20 de magazine Real de către francezii de la Auchan, într-o tranzacție de peste 250 de milioane de euro.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistaprogresiv.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!