15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

Retail – Hala Obor – Asalt cu amenzi de la ANPC – FOTO – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de aproape 400.000 de lei în urma unor controale făcute în Hala Obor, iar până în prezent, peste 800 de kilograme de carne au fost oprite de la comercializare...

Potrivit ANPC, a fost intensificată, în ultima perioadă, supravegherea pieței în ceea ce privește comercializarea produselor de Sărbătorile de Paști, iar miercuri au fost făcute verificări în Hala Obor din Capitală, scrie News.ro. Astfel, echipe de control ale Comisariatelor Regionale de Protecție a Consumatorilor din Regiunile București-Ilfov și Prahova au făcut 24 acțiuni de control, la toți operatorii economici care își desfășoară activitatea în Hala Obor, precum și la cei care administrează locația, aplicându-se, până la acestă oră, amenzi contravenționale în valoare totală de 387.000 de lei.

Acestor măsuri li s-au adăugat până acum și oprirea definitivă de la comercializare și distrugere a peste 800 de kilograme de carne, în valoare aproximativă de 30.000 de lei, precum și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, a 4 magazine și 2 raioane de magazin și remedierea deficiențelor întregului complex, în maximum 15 zile.

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de aproape 400.000 de lei în urma unor controale făcute în Hala Obor, iar până în prezent, peste 800 de kilograme de carne au fost oprite de la comercializare. Printre neregulile găsite au fost depozitarea cărnii în tăvi murdare, în afara frigiderelor, dar și vânzarea de carne fără documente de proveniență. Alte deficiențe au fost observate în ceea ce privește spațiul din Hala Obor, cu pereți și tavan cu infiltrații și mucegai, grupul sanitar total neigienizat.

Potrivit ANPC, a fost intensificată, în ultima perioadă, supravegherea pieței în ceea ce privește comercializarea produselor de Sărbătorile de Paști, iar miercuri au fost făcute verificări în Hala Obor din Capitală, scrie News.ro.

Astfel, echipe de control ale Comisariatelor Regionale de Protecție a Consumatorilor din Regiunile București-Ilfov și Prahova au făcut 24 acțiuni de control, la toți operatorii economici care își desfășoară activitatea în Hala Obor, precum și la cei care administrează locația, aplicându-se, până la acestă oră, amenzi contravenționale în valoare totală de 387.000 de lei.

FOTO Amenzi de aproape 400.000 de lei date de ANPC după controale în Hala Obor

Acestor măsuri li s-au adăugat până acum și oprirea definitivă de la comercializare și distrugere a peste 800 de kilograme de carne, în valoare aproximativă de 30.000 de lei, precum și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, a 4 magazine și 2 raioane de magazin și remedierea deficiențelor întregului complex, în maximum 15 zile.

Dintre operatorii economici verificați, 9 comercializează produse nealimentare și se află încă în curs de verificare.

Cele mai importante nereguli constatate de comisarii ANPC sunt: utilizarea unor spații de depozitare improprii, respectiv tăvi neigienizate, expuse la temperatura mediului ambiant, utilizarea unor instrumente de tranșare (butuc, topoare, cuțite) neconforme, nerespectarea regimului de temperatură pentru carnea prospătă (în multe din cazuri, absența refrigerării), comercializarea cărnii fără afișarea informațiilor de identificare-caracterizare prevăzute în lege, utilizarea unor camere frigorifice neigienizate, cu sistemul de închidere a ușii cu urme pronunțate de murdarie și cu grila și paletele aparatului de frigider neigienizate, utilizarea unor vitrine asistate neigienizate, fiind depistate acumulări de lichid sanguin închegat și resturi alimentare, precum și praf în zona ventilatoarelor care recirculă aerul rece, acestea putând contamina produsele de origine animală expuse spre comercializare.

Totodată, s-au constatat comercializarea cărnii fără documente de proveniență a mărfii, deficiențe privind informațiile conținute de etichete referitoare la produse, comercializarea produselor nealimentare cu deficiențe de informare pe etichete (lipsa compoziției fibroasă pentru textile, a traducerii în limba română, a elementelor de identificare-caracterizare).

FOTO Amenzi de aproape 400.000 de lei date de ANPC după controale în Hala Obor

În ceea ce privește locația Halei Obor, neregulile întâlnite au fost: pereți și tavanul deteriorați, cu înfiltratii masive, cu mucegai, cu faianță lipsă, tencuială căzută, uși cu zone de rugină, pavimentul cu zone crăpate, bucăți de pavaj lipsă, denivelări, acumulări de apă, în unele locuri, cu acumulări masive de praf și grăsime în strat grosier, grătarele metalice deteriorate, uzate, rupte, în zona de colectare și evacuare a reziduurilor menajere, grupul sanitar în totalitate neigienizat, lipsa capacului de protecție, existența unor zone din tavan cu bucăți lipsă, fiind un pericol de accidente, care pot afecta viata și siguranță consumatorilor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!