13.2 C
București
marți, martie 21, 2023

Retail – H&M – pierdere neașteptată | PROFIT.ro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Gigantul suedez H&M a raportat o scădere cu 68% a profitului net în anul fiscal 2022, din cauza retragerii din Rusia și a unei combinații de factori negativi, cu o pierdere neașteptată în ultimul trimestru, potrivit Le Figaro.

În exercițiul său financiar ușor decalat (decembrie 2021-noiembrie 2022), numărul 2 mondial din sector a suferit din cauza retragerii din Rusia, a creșterii costurilor materiilor prime și a costurilor de transport, un dolar puternic și alegerea de a nu transfera toate creșterile de costuri către consumator pentru a-și apăra cota de piață, spune liderul său Helena Helmersson în raportul financiar al grupului.

Numărul magazinelor din grup (H&M, COS, Monki…) s-a redus la 4.465 la sfârșitul lunii noiembrie, cu 336 mai puține decât cu un an mai devreme, aproape jumătate din impact fiind legat de retragerea din Rusia și Belarus.

Gigantul suedez H&M a raportat o scădere cu 68% a profitului net în anul fiscal 2022, din cauza retragerii din Rusia și a unei combinații de factori negativi, cu o pierdere neașteptată în ultimul trimestru, potrivit Le Figaro.

În exercițiul său financiar ușor decalat (decembrie 2021-noiembrie 2022), numărul 2 mondial din sector a suferit din cauza retragerii din Rusia, a creșterii costurilor materiilor prime și a costurilor de transport, un dolar puternic și alegerea de a nu transfera toate creșterile de costuri către consumator pentru a-și apăra cota de piață, spune liderul său Helena Helmersson în raportul financiar al grupului. Al patrulea trimestru a fost marcat de o pierdere netă de 864 de milioane de coroane (77 de milioane de euro), arată G4Media.ro

O acumulare de factori nefavorabili

H&M a declarat că a fost afectată în ultimul trimestru de costurile de restructurare legate de reducerea a 1.500 de locuri de muncă anunțată la sfârșitul lunii noiembrie. Pentru întregul an, cifra de afaceri a grupului a crescut cu 12%, până la 223,5 miliarde de coroane, dar cu doar 6% dacă excludem efectele valutare. Numărul magazinelor din grup (H&M, COS, Monki…) s-a redus la 4.465 la sfârșitul lunii noiembrie, cu 336 mai puține decât cu un an mai devreme, aproape jumătate din impact fiind legat de retragerea din Rusia și Belarus. În același timp, profitul net anual a scăzut cu 68%, la puțin sub 3,6 miliarde de coroane. H&M spune că acumularea de factori nefavorabili a avut un efect negativ de cinci miliarde în total asupra profiturilor sale.

„Consolidarea în continuare a poziției noastre pe piață”

„Decizia noastră de a înceta operațiunile din Rusia, care era o piață importantă și profitabilă, a avut un efect negativ semnificativ asupra rezultatelor noastre”, a declarat Helena Helmersson, CEO. „Creșterea costurilor materiilor prime și a costurilor de transport, combinată cu un dolar la un nivel istoric ridicat, a dus la creșterea costurilor de achiziție”, a explicat ea, citând, de asemenea, costurile de restructurare și prețurile mai mari ale energiei. „În loc să transferăm întreaga creștere a costurilor către clienții noștri, am ales să ne consolidăm poziția pe piață”, spune ea. Totuși, 2023 ar trebui să fie un an mai bun, potrivit H&M.

De la încheierea exercițiului financiar, la sfârșitul lunii noiembrie, „factorii externi sunt încă dificili, dar se îndreaptă în direcția bună”, potrivit directorului general. „Datorită investițiilor și eficienței noastre, există o bază foarte bună pentru ca 2023 să fie un an de creștere a vânzărilor și de îmbunătățire a profitabilității”, a mai spus ea.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!