4.3 C
București
marți, noiembrie 29, 2022

Retail – În grădinile a 140 de familii din Vărăşti, un sat aflat la o oră distanţă de Capitală, sunt produse anual 7.000 de tone de legume care ajung direct în retail – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Legumele sunt produse atât în solarii, cât şi în câmp, iar fermierii de la Vărăşti recunosc că marele lor avantaj este că au apă chiar şi în perioade mai secetoase, cum se întâmplă în acest an, pentru că pânza freatică este ridicată. ♦ Familiile implicate în cooperativă au între 500-1.000 mp şi 10 hectare de

Legumele sunt produse atât în solarii, cât şi în câmp, iar fermierii de la Vărăşti recunosc că marele lor avantaj este că au apă chiar şi în perioade mai secetoase, cum se întâmplă în acest an, pentru că pânza freatică este ridicată.
♦ Familiile implicate în cooperativă au între 500-1.000 mp şi 10 hectare de teren cultivat ♦ Cooperativa Vărăşti, în care grupul francez Carrefour este asociat cu 20% din acţiuni, a crescut de la 4 familii în 2017 la 140 de familii, de la 3.000 tone la 7.000 tone pe an ♦ Suprafaţa totală cultivată cu legume de aceste familii este de 140 de hectare, cât are o fermă mică spre medie.

La numai 50 de kilometri distanţă de Bucureşti, în judeţul Giurgiu, se află satul Vărăşti. Economia locală se bazează în principal pe legumicultură, iar micii pro­ducători fac asta de când se ştiu şi se mân­dresc cu marele lor rol de a hrăni o parte din populaţie. Până acum cinci ani, îşi vindeau marfa la marginea terenurilor sau în pieţele tradiţionale. Apoi, câţiva producători, împre­ună cu retailerul francez Carrefour, s-au asociat şi au făcut în primăvara anului 2017 Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăşti. Lanţul francez de magazine deţine 20% din acţiunile companiei, iar tot 20% deţin şi ceilalţi patru membri fondatori, însă numărul fermierilor de la care cooperativa ia marfă a crescut de la an la an şi toată producţia ajunge exclusiv în retail, având asigurată zilnic piaţa de desfacere.

„Carrefour are parteneriate cu 17 cooperative, o parte exclusivă, cum este cea de la Vărăşti, investiţie din 2017, care a crescut de la 4 familii la 140 de familii, de la 3.000 tone acum 7.000 tone pe an. În iunie au fost 1,3 milioane de unităţi de vânzare de la Vărăşti. În cei cinci ani de activitate, cooperativa ne-a furnizat peste 30.000 de tone de fructe şi legume proaspete, pe parcursul întregului an, pentru că avem şi verdeţuri care sunt furnizate pe timp de iarnă, precum salată, usturoi verde, ceapă verde“, spune Radu Gherman, director de achiziţii pentru produse proaspete (PFT) în cadrul Carrefour România, într-o vizită făcută de ZF la Vărăşti.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!