16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

Retail – Inflaţia îşi face efectul: Preţul pâinii a crescut cu 18% în Uniunea Europeană în ultimul an. România se află pe locul 10, cu o creştere de peste 20%. – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Inflaţia îşi face efectul: Preţul pâinii a crescut cu 18% în Uniunea Europeană în ultimul an.

Preţul pâinii a crescut cu 18% în Uniunea Europeană în ultimul an.

Potrivit cifrelor publicate luni de agenţia europeană de statistică Eurostat, costul pâinii a urcat în medie cu 18% în UE între august 2022 şi august 2021, scrie Le Figaro.

Preţul pâinii a crescut cu 18% în Uniunea Europeană în ultimul an. Ungaria este cea mai afectată, cu o creştere a preţurilor de 66% într-un an. România se află pe locul 10, cu o creştere de peste 20%. Potrivit cifrelor publicate luni de agenţia europeană de statistică Eurostat, costul pâinii a urcat în medie cu 18% în UE între august 2022 şi august 2021, scrie Le Figaro.
Nu toate statele membre se confruntă însă cu o inflaţie similară. Ungaria este cea mai afectată, cu o creştere a preţurilor de 66% într-un an. La mare distanţă, în Lituania, Estonia şi Slovacia, valoarea pâinii a crescut cu 33 şi 32%.

România se află pe locul 10, cu o creştere de peste 20%. Franţa, ţara baghetei, creşterea este limitată la 8%. Parisul este urmat de Olanda şi Luxemburg, unde preţurile au crescut cu 10%. Eurostat atribuie o mare parte din aceste costuri suplimentare războiului din Ucraina, în condiţiile în care Rusia şi Ucraina se numără printre principalii exportatori de grâu şi îngrăşăminte. Grâul a atins un nivel record pe 16 mai, la 438,25 euro pe tonă, înainte de a reveni la niveluri ridicate (peste 350 de euro pe tonă). În general, creşterea preţurilor este generală în Europa. Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 9,1% în august 2022, faţă de 8,9% în iulie, potrivit Eurostat. Cu un an înainte, rata era de 3,0%.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!