26.8 C
București
joi, septembrie 29, 2022

Retail – Înghețată Haagen-Dazs, comercializată în România, retrasă de… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

"Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Haagen-Dazs și este întreprinsă ca măsură de precauție.

Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori...

Haagen-Dazs nu folosește 2-Cloroetanol (2CE) în niciunul dintre produsele sale și respectă toate reglementările privind siguranța alimentară și standardele stricte din fiecare piață în care operăm, inclusiv România.

General Mills, fabricantul înghețatei Haagen-Dazs, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemarea voluntară a cinci sortimente de înghețată, comercializate în România, conform unui anunț postat pe site-ul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Anunțul vizează produsele de înghețată Haagen-Dazs Belgian Chocolate 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 8 X 460 ml, Cookies & Cream 8X460 ml, Macadamia Nut Brittle 24X95 ml, Belgian Chocolate 24X95 ml, arată Agerpres

“Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de 2-Cloroetanol (2CE) într-un lot specific de produse Haagen-Dazs și este întreprinsă ca măsură de precauție. Acțiunea are loc în urma unor investigații care au stabilit că sursa neconformității este un furnizor individual și se limitează la anumite date limită de consum ale anumitor produse din lotul în cauză (…) După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de Haagen-DazsTMdin toate punctele de vânzare din România”, se menționează în anunț.

Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de 2-Cloroetanol (2CE) pot fi depistate la un ingredient asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică.

Această rechemare voluntară se referă doar la produsele menționate.

“La Haagen-Dazs, calitatea și siguranța alimentelor reprezintă prioritatea noastră principală. Haagen-Dazs nu folosește 2-Cloroetanol (2CE) în niciunul dintre produsele sale și respectă toate reglementările privind siguranța alimentară și standardele stricte din fiecare piață în care operăm, inclusiv România. Regretăm orice inconvenient cauzat din cauza acestei rechemări de pe piață”, subliniază sursa citată.

Luni dimineața, Cora a anunțat rechemarea produsului Haagen-Dazs Macadamia Nut Brittle 8X460 ml cu termen de valabilitate 4 aprilie 2023 și 21 aprilie 2023, Careffour a produselor Macadamia Nut Brittle 8X460 ml cu termen de valabilitate 21 aprilie și 4 aprilie 2023 și Profi a produsului Haagen-Dazs Macadamia Nut Brittle 8X460 ml.

Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la locul de cumpărare pentru o rambursare completă.

În perioada 12-14 iulie, lanțurile de supermarketuri Auchan, Selgros, Carrefour, Mega Image, Cora, Kaufland și Profi au anunțat că General Mills efectuează o rechemare voluntară a produselor de înghețată Haagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simplă) în România din cauza unei probleme de neconformitate din partea unui furnizor de extract de vanilie.

“Această decizie a fost luată ca urmare a detectării unor urme de oxid de etilenă (ETO). După ce a investigat în mod proactiv această problemă pentru a determina sursa, General Mills ia măsura de precauție de a retrage în mod voluntar toate loturile afectate de HaagenDazsTM din toate punctele de vânzare din România. Investigațiile amănunțite întreprinse de General Mills cu privire la cauza principală a acestei probleme de neconformitate au indicat că nivelurile de urme de ETO pot fi depistate la un ingredient (extract de vanilie) asigurat de către unul dintre furnizori. Nivelurile substanței detectate depășesc cu puțin limitele de detecție analitică. Având în vedere această situație, produsul Haagen-DazsTM Plain Vanilla, pahar (460 ml), cu toate BBD (termen de valabilitate) înainte de 21/05/2023, sunt rechemate imediat de pe piață. La Haagen-Dazs, calitatea și siguranța alimentelor reprezintă prioritatea noastră principală. Haagen-Dazs nu folosește ETO în niciunul dintre produsele sale și respectă toate reglementările privind siguranța alimentară și standardele stricte din fiecare piață în care operăm, inclusiv România.(…) Clienții care au cumpărat unul dintre aceste produse pot returna produsul sau chitanța la locul de cumpărare pentru o rambursare completă”, se arăta în cererile de rechemare postate pe site-ul ANSVSA.

Agenția federală pentru siguranță alimentară (AFSCA) din Belgia a anunțat joi că au fost retrase de la vânzare 10 sortimente de înghețată cu vanilie Haagen-Dazs după ce au descoperit prezența unui compus cancerigen în unul dintre loturile testate cu ocazia unui control, potrivit AFP.

Producătorul acestui brand celebru de înghețată, grupul american General Mills, a constatat în timpul unui control de rutină prezența unor urme de 2-cloretanol (2CE), care este un indicator al prezenței oxidului de etilenă într-un lot de produse Haagen-Dazs. Oxidul de etilenă (ETO) este un pesticid cancerigen interzis în Europa.

Agenția belgiană a publicat lista celor 10 produse vizate de măsura de retragere din toate magazinele din țară, precum și datele lor de expirare.

Cele 10 sortimente de înghețată retrase de la vânzare au fost distribuite în Belgia și Luxemburg prin magazinele Carrefour, Resuma, Colruyt, Delfood, Delhaize, Makro, Match, Cora, Bidfood, Ceges, Romeck, Mekabe și AET, a precizat aceeași agenție belgiană.

Grupul american General Mills a efectuat la începutul lunii iulie o retragere voluntară de la vânzare a patru loturi de înghețată comercializate în Franța sub brandul Haagen-Dazs după detectarea unor urme de ETO atribuite unui ingredient specific, extrasul de vanilie, furnizat de unul dintre furnizorii săi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!