2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Retail – INS: În primele opt luni, cifra de afaceri din comerţ a crescut cu 4,8% faţă de anul trecut – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În primele opt luni, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut faţă de 2021, ca serie brută, cu 4,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,9%.

În luna august 2022 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de luna iulie 2022, atât ca serie brută cu 2,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%...

Faţă de luna august 2021 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, în luna august 2022, a crescut atât ca serie brută cu 4,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,7%.

În primele opt luni, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut faţă de 2021, ca serie brută, cu 4,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,9%. În luna august 2022 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de luna iulie 2022, atât ca serie brută cu 2,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%. Faţă de luna august 2021 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, în luna august 2022, a crescut atât ca serie brută cu 4,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,7%.
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna august 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 2,7%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,8%), vânzările de produse
alimentare, băuturi şi tutun (+2,3%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,2%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna august 2022, comparativ cu luna precedentă, cu 0,6%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+1,1%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,6%)şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,2%). Comparativ cu august 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna august 2022, comparativ cu luna august 2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,7%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,0%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,2%). Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2022, comparativ cu luna august 2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,7%, datorită creşterilor
înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,4%), vânzările de produse nealimentare (+2,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,2%). Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în perioada 1.I-31.VIII.2022, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4,8%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor
pentru autovehicule în magazine specializate (+8,5%), vânzărilor de produse nealimentare (+5,0%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,5%). Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.VIII.2022, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,9%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,5%), vânzările de produse nealimentare (+4,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,3%).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!