6.1 C
București
luni, decembrie 9, 2024

Retail – INTERVIU. Monika Nachyla, partener Abris Capital: Ridicăm al patrulea fond. Niciodată în cariera mea de 20 de ani nu a fost atât de greu să strângem bani. Investitorii sunt prudenţi sau momentan chiar nu mai investesc în regiune – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Niciodată în cariera mea de 20 de ani nu a fost atât de greu să strângem bani.

Monika Nachyla, partener Abris Capital: Nu avem probleme în a găsi companii interesante în România.

♦ Abris Capital este unul dintre cei mai activi investitori financiari din România, pariind până acum pe plan local 250-300 mil.

Monika Nachyla, partener Abris Capital: Nu avem probleme în a găsi companii interesante în România. Ne uităm la tot, atât la afaceri antreprenoriale, cât şi la afaceri din portofoliile altor fonduri. În cazul acestora din urmă însă, oportunităţile sunt limitate, nu avem de ceva vreme nimic pe listă în acest sens. Discutăm însă cu antreprenori.
♦ Abris Capital este unul dintre cei mai activi investitori financiari din România, pariind până acum pe plan local 250-300 mil. euro ♦ Fondul de private equity are în portofoliu cinci companii locale – Green Group (reciclare), Pehart Tec (producţie), Dental Investments (stomatologie), GTS (IT) şi Hyperfy (IT).

Investitorii sunt mai prudenţi decât oricând atunci când vine vorba de a aloca bani pentru fondurile de private equity, iar cu cât ei sunt geografic mai departe de regiunea Europei Centrale şi de Est, cea care include şi România, cu atât sunt mai puţin dispuşi să investească momentan aici, spune Monika Nachyla, partener Abris Capital. Atitudinea lor are în spate atât contextul economic global, cât şi cel geopolitic regional, cu război la graniţa României şi a Poloniei, principalele pieţe din zonă.

„Am început recent strângerea de fonduri pentru cel de-al patrulea fond al nostru. Cu câteva luni înainte de a începe oficial procesul, am mers prin Europa, am dis­cutat cu investitorii, cu instituţiile. Niciodată în cariera noastră, a partenerilor Abris – şi eu am 20 de ani de când fac asta -, nu a fost atât de greu să strângem bani. De ce se întâmplă asta? Sunt câţiva factori care influenţează procesul, unii sunt globali, alţii locali“, explică ea.

Factorii globali sunt criza, inflaţia şi aşteptările deloc optimiste privind creşterea economică în viitorul apropiat. Regional însă, provocările sunt legate de războiul de la graniţă.

„Războiul influenţează strângerea de fonduri, dar influenţează şi activitatea companiilor de aici şi ţările sau economiile, în frunte cu România şi Polonia, care sunt cele mai apropiate de geografic de Ucraina.“

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!