3.2 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Retail – Magazine închise duminica: Polonia îi trage pe retaileri de urechi, Ungaria se gândeşte să reintroducă interdicţia pentru a economisi energie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Interdicţia a fost introdusă în Polonia în 2018 de către guvernul condus de partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS), punând în practică o iniţiativă lansată de Sindicatul Soli daritatea şi biserica catolică.

În Ungaria, Zoltan Karsai, preşe dinte al Sindicatelor Angajaţilor Comerciali, a declarat că problema închiderii magazinelor duminica, o măsură deja introdusă în 2015-2016, merită renegociată în contextul actual al crizei energetice, relatează Daily News Hungary.

Măsura de închidere a magazi nelor duminica a fost iniţiată pentru prima dată în Ungaria în 2014.

Guvernul Poloniei se va întâlni cu reprezentanţii industriei de retail pentru a le reaminti de obligativi­tatea respectării interdicţiei de des­chidere a magazinelor în zilele de duminică în contextul eforturilor unor magazine de a găsi portiţe care să le permită să evite restricţiile, potrivit Notes from Poland. „Duminica ar trebui petrecută cu familia. Este o zi pentru familie, pentru rugăciune, nu pentru cum­părături în magazine“, a declarat Marlena Malag, ministrul polonez pentru familie şi politică socială. „Despre asta am vrea să discutăm cu retailerii“.
Interdicţia a fost introdusă în Polonia în 2018 de către guvernul condus de partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS), punând în practică o iniţiativă lansată de Sindicatul Soli­daritatea şi biserica catolică. Totuşi, restricţiile conţin o serie de excepţii pe care unele lanţuri de retail încearcă să le exploateze. La începutul anului, guvernul a închis o astfel de portiţă ce permitea magazi­nelor să rămâne deschise dacă ofe­reau servicii poştale. În Ungaria, Zoltan Karsai, preşe­dinte al Sindicatelor Angajaţilor Comerciali, a declarat că problema închiderii magazinelor duminica, o măsură deja introdusă în 2015-2016, merită renegociată în contextul actual al crizei energetice, relatează Daily News Hungary.

Potrivit acestuia, scumpirea acce­lerată a preţurilor electricităţii şi ga­ze­lor ar justifica în acest moment o astfel de măsură. Totuşi, deocam­dată, ţinta companiilor comerciale este de a se închide la amiază în a şaptea zi a săptămânii. Sindicatul nu vrea ca problema închiderii parţiale a magazinelor în zile­le de duminică să devină una po­litică. Acesta a lansat un chestionar care a fost deja completat de mii de oameni. Angajaţii din domeniul comercial sunt întrebaţi dacă vor să se odihnească duminica. În cazul în care o astfel de măsu­ră va câştiga susţinere semnificativă, aceasta ar putea intra în scurt timp în atenţia autorităţilor. În acest scena­riu, spune Karsai, noul sistem ar putea fi introdus încă din 1 ianuarie anul viitor. Măsura de închidere a magazi­nelor duminica a fost iniţiată pentru prima dată în Ungaria în 2014. Astfel, centrele comerciale şi maga­zinele cu o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi nu aveau voie să des­chidă în zilele de duminică. Măsura a fost în vigoare timp de un an, între 15 martie 2015 şi 23 aprilie 2016. Ultima întâlnire dintre reprezentanţii guvernului şi cei ai sindicatelor pe această problemă a avut loc în octombrie 2018, însă negocierile nu au avut niciun rezultat. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!