13.2 C
București
marți, martie 21, 2023

Retail – Managerii estimează o creștere accentuată a prețurilor în… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În cadrul anchetei de conjunctură din luna ianuarie 2023, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural 0%).

Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +32%), scrie Agerpres.

Potrivit estimărilor din luna ianuarie 2023, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni scădere moderată a volumului producției (sold conjunctural -9%) și a numărului de salariați (sold conjunctural -7%).

Managerii români estimează, pentru următoarele trei luni, creșterea accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul și relativă stabilitate a activității și a numărului de salariați în industria prelucrătoare și servicii, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna ianuarie 2023, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural 0%). Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare. Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +32%), scrie Agerpres.

Potrivit estimărilor din luna ianuarie 2023, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni scădere moderată a volumului producției (sold conjunctural -9%) și a numărului de salariați (sold conjunctural -7%). În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează o creștere a acestora (sold conjunctural +39%).

În sectorul comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendință de scădere moderată a activității economice (sold conjunctural -12%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra scădere moderată (sold conjunctural -9%) în timp ce se estimează creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +15%). Managerii societăților comerciale estimează creștere accentuată a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +46%).

Conform estimărilor din luna ianuarie 2023, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural -3%), la fel și numărul de salariați (sold conjunctural -1%). Potrivit opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere (sold conjunctural +24%).

Instituția menționează că soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!