26 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Retail – Mișu Negrițoiu, propus pentru conducerea Porsche Bank, preluată de Ostahie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Profit.ro a anunțat recent că activitatea Porsche Bank România, instituție de credit cu active de peste 900 milioane de lei în 2020, conform ultimelor date, va fi transferată către Porsche Leasing România IFN, informație confirmată de către companie.

Porsche Finance Group România a transmis pentru Profit.ro că, în vederea eficientizării operațiunilor, analizează în mod activ reorganizarea și optimizarea activităților din cadrul grupului de firme, reorganizare care face în prezent subiectul unei tranzacții comerciale, condiționată de anumite avize instituționale.

Conform celor mai recente date publice, Porsche Bank România a raportat o pierdere de 212.460 lei în 2020, de la un profit net de 8,11 milioane de lei în 2019.

Mișu Negrițoiu, fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a declarat pentru Profit.ro că a fost propus pentru conducerea Porsche Bank, preluată recent de omul de afaceri Dan Ostahie, care controlează retailerul electroIT Altex.

El a precizat că propunere este la BNR, pentru avizare.

Anterior el a condus și ING Romania.

Porsche Bank are deja licență BNR, dar activitatea actuală a acesteia va fi transferată către Porsche Leasing România IFN.

Conform informațiilor Profit.ro, tranzacția de acum nu implică transferul mărcii „Porsche Bank” sau dreptul de utilizare a acesteia către potențialul achizitor, ci doar structura propriu-zisă care are deja licența BNR, urmând ca aceasta să fie folosită de proprietarul Altex.

În grupul Altex funcționează deja Credex IFN. Înființată în anul 2018, Credex IFN este o instituție financiară nebancară, înscrisă în Registrul Special al Băncii Naționale a României.

Credex IFN furnizează credite de bunuri de consum, credite de nevoi personale, credite auto și asigurări de viață în parteneriat cu Metlife. Activitatea de creditare a companiei se realizează prin intermediul partenerilor comerciali (Altex, Media Galaxy), dealeri auto (noi și second hand), brokeri și structura internă de agenți de vânzare (vânzări directe).

Contactat de Profit.ro, Dan Ostahie nu a răspuns până la acest moment.

Profit.ro a anunțat recent că activitatea Porsche Bank România, instituție de credit cu active de peste 900 milioane de lei în 2020, conform ultimelor date, va fi transferată către Porsche Leasing România IFN, informație confirmată de către companie.

Porsche Finance Group România a transmis pentru Profit.ro că, în vederea eficientizării operațiunilor, analizează în mod activ reorganizarea și optimizarea activităților din cadrul grupului de firme, reorganizare care face în prezent subiectul unei tranzacții comerciale, condiționată de anumite avize instituționale.

“Acest demers are ca scop menținerea și consolidarea prezenței pe piața serviciilor financiare și urmărește principiile unei organizații agile, centrate pe clienți și nevoile acestora. De asemenea, proiectul reflectă preocuparea noastră pentru a oferi clienților soluții eficiente, integrate și rapide de finanțare și asigurare a autovehiculelor”, transmite grupul.

Conform celor mai recente date publice, Porsche Bank România a raportat o pierdere de 212.460 lei în 2020, de la un profit net de 8,11 milioane de lei în 2019.

În decembrie 2020, activele totale ale băncii atingeau 913,2 milioane de lei, comparativ cu 831,6 milioane de lei în 2019 și 737,7 milioane de lei în 2018.

Porsche Finance Group Romania este filiala locală a Porsche Bank AG (Austria) și include Porsche Leasing România IFN, Porsche Bank Romania (lansată în octombrie 2004), Porsche Broker de Asigurare SRL, Porsche Mobility SRL și Porsche Asigurări.

Operațională din 1999, Porsche Leasing Romania furnizează credite și servicii de leasing financiar pentru persoane fizice, PFA-uri și juridice, pentru autovehicule noi și second hand.

Compania a consemnat în 2020, cele mai recente date publice disponibile, un profit net de 21,65 milioane de lei (19 milioane de lei în 2019) la venituri de 178,6 milioane de lei, de la 186,4 milioane de lei în 2019.

Porsche Bank Romania este controlată de Porsche Bank AG (Austria) – peste 99,99% din acțiuni și Porsche Versicherungs AG (Austria).

Activitatea principală a bănci constă în finanțarea achiziției de vehicule comercializate de către Porsche Romania și Porsche inter Auto Romania și alți dealeri auto și în finanțarea dealerilr Porsche Romania pentru investiții sau operațiuni curente.

Mărcile Porsche România sunt Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, Porsche, Weltauto și Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!