15.1 C
București
vineri, septembrie 30, 2022

Retail – Niculae Şerban, Grup Şerban Holding, companie care exploatează peste 12.000 de hectare: „Costurile pentru agricultura no-till sunt cu 60% mai mici decât pentru agricultura convenţională” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Conceptul no-till, care presupune lucrări minime asupra so lului în locul lucrărilor intensive, cu care sunt obişnuiţi fermierii români din agricultura conven ţională, şi utilizarea eficientă a resurselor, presupune costuri cu 60% mai mici decât pentru agri cultura convenţională, susţine Niculae Şerban, fondatorul şi pre şe dintele consiliului de admi nis traţie al grupului Şerban Holding.

Practic agricultură no-till de trei ani şi dacă socotim cu tot cu arendă, costurile pentru agricultura no-till sunt cu 60% mai mici decât pentru agricultura convenţională”, a spus Niculae Şerban în cadrul conferinţei România irigabilă, un proiect realizat de ZF în parteneriat cu Banca Transi lvania.

Niculae Şerban, fondatorul şi preşedintele consiliului de admi­nistraţie al gruplui Şerban Holding: Fermierii sunt nişte antreprenori care găsesc soluţii, ori prin reducerea costurilor, ori prin investiţii în irigaţii, ori prin adoptarea altor tehnologii, ori prin cultivarea altor plante mai rezistente la secetă. Un fermier este antreprenor şi se uită la venituri, la cheltuieli, la margine şi îşi va face planuri pe un cincinal sau pe zece ani.
Conceptul no-till, care presupune lucrări minime asupra so­lului în locul lucrărilor intensive, cu care sunt obişnuiţi fermierii români din agricultura conven­ţională, şi utilizarea eficientă a resurselor, presupune costuri cu 60% mai mici decât pentru agri­cultura convenţională, susţine Niculae Şerban, fondatorul şi pre­şe­dintele consiliului de admi­nis­traţie al grupului Şerban Holding.

„În Vaslui, unde nu irig, cu tehnologia pe care o utilizez, producţia pentru culturile de vară este de peste 3 tone/hectar. Schimbând tehnologia (am trecut la no-till) am obţinut rezultate foarte bune, cu costuri foarte mici. Practic agricultură no-till de trei ani şi dacă socotim cu tot cu arendă, costurile pentru agricultura no-till sunt cu 60% mai mici decât pentru agricultura convenţională”, a spus Niculae Şerban în cadrul conferinţei România irigabilă, un proiect realizat de ZF în parteneriat cu Banca Transi­lvania. Costurile pentru însămân­ţarea unui hectar cu cereale şi însămânţarea sa sunt de 1.000 – 1.500 de euro în contextul preţurilor actuale, conform datelor ZF.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!