3.9 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Retail – Nivel mic, dar în creştere. Exporturile de apă s-au ridicat la 13 milioane de euro în 2021, plus 55% – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

România a exportat anul trecut apă, inclusiv apă minerală, în valoare de 13 milioane de euro, livrările peste hotare înregistrând un avans de 55% faţă de anul precedent, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Astfel, exporturile au ajuns la un nivel record, deşi este un nivel redus comparativ cu alte sectoare, chiar

România a exportat anul trecut apă, inclusiv apă minerală, în valoare de 13 milioane de euro, livrările peste hotare înregistrând un avans de 55% faţă de anul precedent, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Astfel, exporturile au ajuns la un nivel record, deşi este un nivel redus comparativ cu alte sectoare, chiar şi cu sectorul băuturilor răcoritoare.

În total, piaţa apelor îmbuteliate se ridică la 800 milioane de euro – 1 miliard de euro, conform estimărilor ZF, având în vedere că doar piaţa de ape minerale se ridică la circa 650 de milioane de lei, conform datelor com­paniei de cercetare Market Vektor.

Exporturile de apă sunt mici şi pentru că românii sunt principalii consumatori ai fabricilor locale, iar puţine branduri de import şi-au făcut loc pe această piaţă. Exporturi realizează branduri de apă minerală precum Borsec, AQUA Carpatica sau Dorna, conform datelor ZF. De altfel, acestea sunt şi cele mai vândute branduri din România. Datele companiei de cercetare Market Vector arată că Borsec, AQUA Carpatica, Izvorul Alb, Bucovina şi Dorna erau în 2021 cele mai vândute branduri de apă minerală naturală, cu o cotă de piaţă cumulată de 78,7% în valoare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!