11.1 C
București
miercuri, martie 22, 2023

Retail – O nouă direcţie de investiţii. Tot mai mulţi antreprenori români migrează dinspre hrana tradiţională spre alimentele „verzi“, o piaţă care creşte anual cu 20% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

lei în acest an pe alimente „verzi“, piaţa continuând să crească accelerat, cu 20% versus 2021, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor oferite de com pa nia de cercetare de piaţă Euromonitor.

Infuzia de capital a venit la scurtă vreme după ce, la finalul anului trecut, Verdino a atras 4 mil.

euro de la investitori, cea mai mare parte din sumă venind de la BlackPeak Capital, un fond cu sediul în Bulgaria.

♦ Ei sunt încurajaţi şi de faptul că investitorii strategici şi financiari pompează bani frumoşi în dezvoltarea lactatelor şi a cărnii din plante.

Românii vor cheltui 420 mil. lei în acest an pe alimente „verzi“, piaţa continuând să crească accelerat, cu 20% versus 2021, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor oferite de com­pa­nia de cercetare de piaţă Euromonitor.

Pentru a prinde „valul“ acesta, tot mai mulţi antreprenori – unii cu experienţă în zona de alimente tradiţionale – intră în horă şi construiesc afaceri care produc bunuri vegane, alternative la carne, peşte, lapte, iaurt sau brânză.

Ei sunt încurajaţi pe de-o parte de numărul tot mai mare de vegetarieni, vegani, dar şi flexitarieni (persoane care reduc consumul de proteine de origine animală), dar şi de investiţiile generoase primite de afacerile din domeniu.

Poate cel mai concludent exemplu este cel al Verdino, start-up-up cofondat de antreprenorii Raul Ciurtin şi Eberhart Răducanu, care realizează alimente pe bază de proteină de mazăre. Compania a atras în acest an o nouă rundă de finanţare de la acţionarii deja existenţi în business. Infuzia de capital a venit la scurtă vreme după ce, la finalul anului trecut, Verdino a atras 4 mil. euro de la investitori, cea mai mare parte din sumă venind de la BlackPeak Capital, un fond cu sediul în Bulgaria.

Tot pe proteină de mazăre a mizat iniţial şi Bluana, o companie nouă pornită de Florin Irimescu, unul dintre fondatorii producătorului de preparate de peşte Valeputna. El s-a retras din acest business din urmă pentru a-şi concentra atenţia pe noua afacere, care va produce alternative la peşte. Pentru a găsi finanţare, Florin Irimescu a mers în diverse acceleratoare locale, dar mai ales din străinătate, atrăgând astfel primii bani de la investitori externi.

Nu doar fondurile şi străinii văd potenţialul industriei, ci şi investitorii strategici şi antreprenorii.

Spre exemplu, Levente Szell, directorul general al Agrosel, producător de seminţe din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, a investit prin intermediul Goodwind Investment în cadrul Filgud o companie ce realizează alimente verzi.

Investitorii nu pariază pe hrană verde doar pentru viitor, ci şi pentru că cifrele deja sunt îmbucurătoare. Cu siguranţă însă, spun specialiştii, trendul ascendent va continua, iar această „modă“ actuală va deveni normalitate în toată lumea.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!