1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Retail – Octavian Radu, proprietarul grupului Octra Holding, despre anul 2002 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Anul 2004 m-a prins cu businessurile extrem de încurcate: vândusem unor francezi 60% din RTC, Antalis, TCE şi Rimobi, unor greci 76% din Inform Lykos şi mă chinuiam de unul singur cu Diverta, care avea un viitor incert.

În cele câteva ore petrecute în spital (am cerut externarea pe proprie răspundere, căci spitalul mai rău te îmbolnăveşte) am căpătat o determinare pe care nu o avusesem înainte: i-am informat pe francezi că dacă nu facem divizarea până la 31.12.2004...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

17.11.2022, 00:05

M-am tot gândit ce să aleg şi, cu greu, am optat pentru un moment critic personal, dar care a limpezit o situaţie complexă de business. Anul 2004 m-a prins cu businessurile extrem de încurcate: vândusem unor francezi 60% din RTC, Antalis, TCE şi Rimobi, unor greci 76% din Inform Lykos şi mă chinuiam de unul singur cu Diverta, care avea un viitor incert. De francezi voiam să mă despart printr-o divizare asimetrică, voiau şi ei, dar mă plimbau de mai mulţi ani. Nicăieri nu îmi vedeam viitorul, mi-aş fi dat demisia imediat, dar nu puteam să-mi abandonez propria firmă. Eram chinuit, ceea ce nu prea îmi stă în caracter. Pe acest fond, în octombrie 2002 am făcut un (uşor) accident vascular cerebral. În cele câteva ore petrecute în spital (am cerut externarea pe proprie răspundere, căci spitalul mai rău te îmbolnăveşte) am căpătat o determinare pe care nu o avusesem înainte: i-am informat pe francezi că dacă nu facem divizarea până la 31.12.2004, de la 01.01.2005 trebuie să-şi caute alt CEO. Riscam astfel viitorul propriilor mele firme, dar AVC-ul mă învăţase să prioritizez lucrurile diferit. În mai puţin de două luni am reuşit să închid un deal complex, care se tărăgăna de mai mulţi ani. Fară legătură directă cu povestea de mai sus, dar foarte important pentru mine: oricând fac ceva (şi aşa mi-am învăţat şi copiii şi directorii) mă întreb: „cum m-aş simţi dacă ceea ce fac mâine, ar apărea pe prima pagină a ZF?”. Această întrebare m-a ajutat adesea să fac alegeri corecte.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!