6.8 C
București
luni, ianuarie 17, 2022

Retail – Pantofi – Un producător reciclează zațul de cafea și îl… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... O firmă finlandeză de încălțăminte a strâns peste 1,1 milioane de dolari pentru a produce pantofi făcuți parțial din zaț de cafea uzat.Firma de încălțăminte Rens din Helsinki spune că a creat adidași impermeabili, fabricați din deșeuri de cafea și sticle de platic din material reciclat, scrie ABC... Producătorul de încălțăminte încearcă să reducă impactul asupra mediului prin reciclarea zațului de cafea uzat, atunci când acesta se descompune în gropile de gunoi și eliberează metan... ... Se estimează că șase milioane de tone de zaț de cafea uzat sunt trimise la groapa de gunoi în fiecare an, scrie retail.ro,,Când am început ne-am dat seama că doar 5% din deșeurile de cafea din lume au fost reciclate.

O firmă finlandeză de încălțăminte a strâns peste 1,1 milioane de dolari pentru a produce pantofi făcuți parțial din zaț de cafea uzat. Firma de încălțăminte Rens din Helsinki spune că a creat adidași impermeabili, fabricați din deșeuri de cafea și sticle de platic din material reciclat, scrie ABC. 

Producătorul de încălțăminte încearcă să reducă impactul asupra mediului prin reciclarea zațului de cafea uzat, atunci când acesta se descompune în gropile de gunoi și eliberează metan, un gaz cu efect de seră puternic care contribuie în mod semnificativ la încălzirea globală. Se estimează că șase milioane de tone de zaț de cafea uzat sunt trimise la groapa de gunoi în fiecare an, scrie retail.ro.

,,Când am început ne-am dat seama că doar 5% din deșeurile de cafea din lume au fost reciclate. Și deșeurile de cafea sunt un deșeu biologic, dar de fapt produc mult metan, care este de 32 de ori mai puternic decât gazul cu seră de CO2. Deci, ceea ce facem aici este să extindem ciclul de viață”, spune Jesse Tran, cofondatorul și CEO-ul Rens.

Cum sunt realizați pantofii

Resturile de cafea sunt procesate și apoi combinate cu peleți de plastic din sticle reciclate pentru a face un fir de poliester pentru calitatea superioară a adidașilor. Talpa exterioară a pantofului este realizată din cauciuc natural. O pereche de pantofi conține aproximativ 300 de grame de cafea măcinată.

Rens spune că deșeurile sale de cafea provin din principalele lanțuri de produse din Asia. Pantofii sunt fabricați la o fabrică din Vietnam, unul dintre cei mai mari producători de cafea din lume.

După ce au venit cu ideea în iulie 2017, co-fondatorii companiei au lansat o campanie de strângere de fonduri online pe site-ul Jickstarter în iunie 2019. Campania și-a atins obiectivul în 24 de ore și a strâns peste 550.000 de dolari de la peste 5.000 de susținători. O campanie ulterioară în luna august a strâns peste 350.000 de dolari pentru a produce oa doua versiune a adidașilor, numită „Nomad”, cu șireturi făcute tot din deșeuri de cafea și plastic reciclat.

Compania spune că, deși adidașii sunt durabili și parțial fabricați din materiale reciclate, există efecte asociate asupra mediului, cum ar fi expedierea produselor finite.

Rens spune că va compensa toate emisiile climatice provenite din producție, ambalare, distribuție și tarnsport, pentru a face noii săi adidași cu cafea „Nomad” neutri din punct de vedere al carbonului.

Însă, sustenabilitatea are un preț ridicat, având în vedere că o pereche de pantofi produși de companie este listată la 275 de dolari, cu un preț de precomandă de 109 dolari. După succesul cu încălțăminte din cafea, firma se gândește să producă și articole de îmbrăcăminte, devenind un brand sustenabil de îmbrăcăminte sport în sine.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!