3.3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

Retail – Penny deschide cel de-al patrulea depozit logistic în urma unei investiții de 26 mil. € – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Cu o suprafață de 23.000 de metri pătrați și o înălțime de 13,7 metri, noul depozit logistic Penny a fost deschis la Filiași, Dolj, în urma unei investiții de 26 de milioane de euro. Totodată, depozitul, unul dintre cele mai performante din cadrul Rewe Group, dispune de 1.246 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 650kWp, stații de încărcare a mașinilor electrice și un sistem centralizat de monitorizare a consumului termic și electric integrat în sistemul central din Viena. Cred că este important acest echilibru între ce oferă o construcţie şi ce oferă comunitatea, iar noul depozit PENNY din Filiași este un exemplu bun, fiind în același timp o construcție verde... Cu un buget de investiții care se ridică la o sută de milioane de euro în 2021 și un miliard de euro până în 2029, Penny România mărește ritmul expansiunii și vizează dublarea numărului de magazine în următorii șapte ani...

Cu o suprafață de 23.000 de metri pătrați și o înălțime de 13,7 metri, noul depozit logistic Penny a fost deschis la Filiași, Dolj, în urma unei investiții de 26 de milioane de euro. Centrul dispune de o zonă extinsă pentru recepție și expediere cu o înălțime de 6,5 m și un spațiu cu temperatură controlată de 8.600 metri pătrați și asigură aprovizionarea a aproape 50 de magazine din regiune.

Lucrările de construcție au început în luna ianuarie și s-au încheiat în luna octombrie. Construcția a fost gândită ca o clădire sustenabilă, materialele de construcție folosite au fost certificate EDP (Environmental Product Declarations), iar pe durata lucrării au fost monitorizate deșeurile produse și consumul de combustibil. Totodată, depozitul, unul dintre cele mai performante din cadrul Rewe Group, dispune de 1.246 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 650kWp, stații de încărcare a mașinilor electrice și un sistem centralizat de monitorizare a consumului termic și electric integrat în sistemul central din Viena.

„Dorim să ne extindem într-un mod cât mai eficient, iar depozitul de la Filiași este încă un pas în această direcție. În ultimii 7 ani, România a fost țara cu cea mai mare creștere din cadrul REWE Group și sunt mândru de acest lucru. Ne dorim să păstrăm acest trend ascendent în următorii ani și să ne atingem obiectivele setate până în 2029”, a declarat Daniel Gross, CEO Penny România.

Odată cu finalizarea acestui proiect, retailerul a ajuns la patru depozite în România are aprovizionează cele 301 de unități comerciale Penny. Până în 2029, retailerul își propune să ajungă la 600 de magazine și șase depozite în țară. Totodată, centrul logistic de la Bacău va fi extins cu 700 de metri pătrați, construcție programată pentru începutul anului 2023.

În cazul depozitului de la Filiași, Penny a lucrat cu Wincon și Oopy Arhitectura.

„Orice dezvoltare imobiliară corectă, comercială sau industrială, are în centrul atenţiei comunitatea locală. Cred că este important acest echilibru între ce oferă o construcţie şi ce oferă comunitatea, iar noul depozit PENNY din Filiași este un exemplu bun, fiind în același timp o construcție verde, care utilizează eficient resursele”, a adăugat Bogdan Irsik, Director General Wincon.

„Designul, materialele folosite, fluiditatea între interior și exterior sunt elemente cheie în realizarea unui proiect de o asemenea anvergură”, explică Octavia Floria Popeea, Director General Oopy Arhitectura.

Cu un buget de investiții care se ridică la o sută de milioane de euro în 2021 și un miliard de euro până în 2029, Penny România mărește ritmul expansiunii și vizează dublarea numărului de magazine în următorii șapte ani. Iar pentru 2022, retailerul are în plan deschiderea a 35 de magazine.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistaprogresiv.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!