17.4 C
București
luni, aprilie 28, 2025

Retail – Pentru că duce lipsă de meşteşugari, LVMH, imperiul francez al luxului, caută ucenici în SUA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

LVMH prognozează că până la finalul anului 2025 deficitul său de angajaţi se va mări la 22.000, un nivel record, scrie Bloomberg.

LVMH încearcă să rezolve problema deficitului de angajaţi prin intensificarea unor programe de formare profesională cu scopul de a lansa carierele a mii de artizani în următorii ani.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către doar în limita a 250 de semne.

LVMH prognozează că până la finalul anului 2025 deficitul său de angajaţi se va mări la 22.000, un nivel record, scrie Bloomberg. Două treimi din aceste poziţii reprezintă agenţi de vânzări din magazinele companiei şi angajaţi la hoteluri din întreaga lume. Treimea care a rămas sunt meşteşugari şi designeri. Cifra pare mică, dar aceşti oameni sunt mai importanţi pentru afacere şi compania trebuie să-i găsească. Produsele de lux vândute de LVMH sunt preţioase şi pentru că în mare parte sunt făcute de mână. Talentul meşteşugarului artist justifică preţurile uriaşe. LVMH încearcă să rezolve problema deficitului de angajaţi prin intensificarea unor programe de formare profesională cu scopul de a lansa carierele a mii de artizani în următorii ani. „Oamenii nu ştiu meserie“, spune Alexandre Boquel, care conduce programul de ucenicie al LVMH. „Trebuie să-i găsim şi să-i instruim.“ Cea mai mare parte a ucenicilor de acum ai LVMH sunt din Franţa, Italia şi Elveţia, iar compania se extinde în alte ţări, inclusiv în SUA, unde intenţionează să iniţieze mai multe proiecte pe lângă două programe Tiffany în desfăşurare. Deşi ucenicia este o modalitate tradiţională – şi încă obişnuită – de a forma muncitori în ţări precum Franţa, Germania şi Elveţia, ea  este mult mai puţin răspândită în SUA.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!