3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Retail – Povestea omului care după ce a creat şi închis cinci afaceri, a reuşit să construiască un adevărat gigant mondial, cu 89.000 de angajaţi şi circa 730 de magazine – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

După cinci businessuri eşuate, Rowland Hussey Macy a găsit, într-un final, reţeta antreprenorială câştigătoare. Unde s-a născut businessul de miliarde care îi poartă numele?Rowland Hussey Macy s-a născut pe 30 august 1822, în Nantucket Island, Massachusetts, în familia Elizabethei Barnard şi a lui John Macy. La vârsta de 15 ani s-a angajat pe o balenieră,

După cinci businessuri eşuate, Rowland Hussey Macy a găsit, într-un final, reţeta antreprenorială câştigătoare. Unde s-a născut businessul de miliarde care îi poartă numele?Rowland Hussey Macy s-a născut pe 30 august 1822, în Nantucket Island, Massachusetts, în familia Elizabethei Barnard şi a lui John Macy. La vârsta de 15 ani s-a angajat pe o balenieră, Emily Morgan. După ce a abandonat viaţa de marinar s-a căsătorit cu Louisa Houghton, alături de care a avut trei copii: Charles, Rowland Hussey şi Florence.Atras de oportunităţile ivite în goana după aur, care a condus şi la fondarea oraşului Marysville din California, antreprenorul a deschis aici, împreună cu fratele său, Charles, un magazin de produse alimentare greu perisabile. Pentru că afacerea nu a avut succes, Macy a decis să plece în Est. Între 1843 şi 1855 a deschis în Havershill, Massachusetts, alte patru businessuri cu activitate asemănătoare, inclusiv un magazin care îi purta numele, deservind angajaţii activi în industria de morărit din zonă. Nu a avut însă succes nici de această dată, aşa că a ales să se relocheze din nou.În 1858 s-a mutat în New York şi a deschis pe 28 octombrie, în nordul oraşului, departe de alte afaceri similare, magazinul R.H. Macy Dry Goods, fiind nevoit, din cauza amplasamentului, să pună la dispoziţia clienţilor o maşină cu aburi pentru a ajunge în locaţie. Încă din prima zi, compania a avut rezultate promiţătoare, înregistrând aproape 2.000 de tranzacţii. Pe măsură ce businessul a luat amploare, antreprenorul a deschis noi unităţi în mai multe clădiri din vecinătate, adoptând totodată politica de retur. Ulterior, businessul a început să producă şi haine pe comandă într-o fabrică proprie.În 1875 antreprenorul a cooptat doi parteneri, pe Robert M. Valentine, şi pe Abiel T. La Forge, ambii rude.

Fondatorul a murit pe 29 martie 1877, în Paris. După moartea celorlalţi doi acţionari, compania a rămas în mâinile altor membri ai familiei până în 1895, când a fost cumpărată de Isidor şi Nathan Straus.În prezent, Macy’s Inc. are o capitalizare de piaţă de 5,36 de miliarde de dolari. Portofoliul companiei include astăzi accesorii, produse cosmetice, mobilier şi alte bunuri de consum. Printre brandurile incluse sub aceeaşi umbrelă se numără Macy’s, Bloomingdale’s şi Bluemercury.Compania cu aproape 89.000 de angajaţi şi circa 730 de magazine a înregistrat în ultimul an fiscal venituri de peste 25 de miliarde de dolari şi un profit de1,48 miliarde.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.businessmagazin.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!