21.2 C
București
vineri, august 12, 2022

Retail – Preţurile grâului, porumbului şi orzului, vara, s-au dublat în doi ani. „În următorii 3-5 ani, cred că agricultura va fi plătită foarte bine şi se vor face investiţii masive“ – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

România este cel mai mare exportator de porumb din UE în perioada iulie 2021 -  26 iunie 2022 şi pe locul doi la grâu după Franţa, arată datele Comisiei Europene.

Preţul grâului a fost de 401 euro/tonă, al porumbului de 333 euro/tonă şi al orzului de 326 euro pe tonă în data de 30 iunie în portul Constanţa, potrivit raportului de preţuri publicat săptămânal de Comisia Europeană...

Aşa s-a întâmplat după Marea Criză Economică din America (1929 – 1933 – n.red.), apoi după cele două războie mon diale, în anii ’80, după anul 2008, după 2020 şi anul acesta din cauza războiului din Ucraina.

România este cel mai mare exportator de porumb din UE în perioada iulie 2021 –  26 iunie 2022 şi pe locul doi la grâu după Franţa, arată datele Comisiei Europene.

Preţul grâului a fost de 401 euro/tonă, al porumbului de 333 euro/tonă şi al orzului de 326 euro pe tonă în data de 30 iunie în portul Constanţa, potrivit raportului de preţuri publicat săptămânal de Comisia Europeană. Preţurile sunt duble faţă de acceaşi perioadă a anului 2020, conform calculelor  făcute de ZF pe baza datelor publice. 

„Preţurile sunt mai mari faţă de anii trecuţi, dar şi contextul este diferit faţă de anii anteriori. Creşterea aceasta este una obişnuită după pe­rioa­dele provocatoare. Aşa s-a întâmplat după Marea Criză Economică din America (1929 – 1933 – n.red.), apoi după cele două războie mon­diale, în anii ’80, după anul 2008, după 2020 şi anul acesta din cauza războiului din Ucraina. In­di­ca­torii economici au scăzut de fiecare dată, dar pre­ţul cerealelor, al gazului şi al petrolului au crescut. În următorii 3-5 ani, cred că agricultura va fi re­mu­nerată foarte bine şi se vor face investiţii ma­sive în acest domeniu“, spune Alexander Degianski, board director la Forest & Biomass România.

Compania din vestul României, din judeţul Timiş, care are aproxiativ 5.000 de hectare de teren agricol pe care produce cereale, a început recoltarea orzului. În anumite zone din ţară se recoltează deja şi rapiţa, şi grâul. În ceea ce priveşte rapiţa, preţul acesteia a fost de 687,75 euro/tonă în data de 30 iunie pe bursa paneuropeană EuroNext de la Paris, mai mare cu 85% faţă de acum doi ani.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!