2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Retail – Producătorul de jocuri pentru copii D-Toys se rebranduiește și vizează extinderea internațională – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Anul trecut un procent de 70% din companie a fost achiziționat de către Black Sea Fund, fond de investiții dedicat accelerării întreprinderilor mici și mijlocii din România.

„Ne extindem prin mai multe canale, dar, ca în cazul oricărei extinderi, considerăm că 2023 va fi anul primelor rezultate semnificative.

Rămânem concentrați pe Europa de Vest ca principale ținte și, în ciuda recesiunii pe care o așteptăm anul viitor, ne propunem ca pe segmente specifice să câștigăm puțin din cota de piață a marilor jucători europeni”...

D-Toys, cel mai mare producător independent din România de jocuri pentru copii, se rebranduiește sub numele ROOVI și vizează pentru anul viitor extinderea la nivel internațional.

ROOVI este o companie fondată în 2001 de către antreprenorul Tibor Fustos. Anul trecut un procent de 70% din companie a fost achiziționat de către Black Sea Fund, fond de investiții dedicat accelerării întreprinderilor mici și mijlocii din România. Compania produce jocuri educaționale, jocuri de societate și puzzle-uri atât pentru copii, cât și pentru adulți, printre cele mai renumite fiind Jocul Autostrăzilor, Toma Pan, Dacii și Romanii, Roata Norocului.

„Ne dorim ca noul brand să pună accentul pe aspirațiile noastre, să comunice mai ușor cu publicul nostru țintă, să fie mai ușor de recunoscut la nivel internațional și să putem investi în marketing și, în același timp, să îl putem proteja. De asemenea, nu suntem o companie de jucării, ci o companie de jocuri, cu puzzle-uri, jocuri de societate, jocuri educaționale, jocuri de cărți și multe alte jocuri. Folosim această marcă deja de câteva luni și vom susține atât cât este nevoie tranziția de la brandul D-Toys la ROOVI, proces care ne așteptăm să dureze minimum șase-nouă luni”, a declarat Alex Bute, CEO ROOVI.

În 2021 compania a avut o cifră de afaceri de 15,8 milioane de lei și un profit de 1,8 milioane de lei. ROOVI deține o fabrică în Sfântu Gheorghe, în care lucrează 120 de angajați. Compania este prezentă și pe segmentul de distribuție atât în România, cât și în Germania sau Franța. Puzzle-urile reprezintă categoria cea mai importantă în vânzările ROOVI.

Odată cu preluarea pachetului majoritar al companiei de către Black Sea Fund, unul dintre principalele obiective ale ROOVI a fost extinderea în piețe precum Germania, Austria, Elveția. Compania s-a lansat oficial în Germania în luna octombrie la Târgul de jocuri din Essen.

„Ne extindem prin mai multe canale, dar, ca în cazul oricărei extinderi, considerăm că 2023 va fi anul primelor rezultate semnificative. Rămânem concentrați pe Europa de Vest ca principale ținte și, în ciuda recesiunii pe care o așteptăm anul viitor, ne propunem ca pe segmente specifice să câștigăm puțin din cota de piață a marilor jucători europeni”, a explicat Alex Bute.

Potrivit acestuia prețurile jocurilor sunt în medie cu 50% mai mari în Occident.

„Mă aștept ca 2023 să fie anul cu cele mai multe lansări din istoria de peste 20 de ani a companiei. La începutul anului, vom avea o campanie de PR în România și la nivel internațional, aceasta fiind axată pe o nouă lansare la care lucrăm din greu de câteva luni. Am început deja să ne găsim primii parteneri pentru acest joc nou nemaipomenit. De asemenea, vom continua să extindem Word Colony, un joc de trivia care este deja popular în România și care a început pe un ton pozitiv și în Germania”, a afirmat Alex Bute.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (revistaprogresiv.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!