4.4 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Retail – PROFIT NEWS TV Promateris vrea să devină lider în regiune:… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Promateris este controlat de omul de afaceri Florin Pogonaru și operează trei linii de business: Bio-based și compostabile, în cadrul căreia sunt produse ambalaje realizate din resurse regenerabile, cu accent pe decarbonizare; Bioplastic recycling prin care reciclează deșeurile reziduale pentru a fi reintroduse în procesul de producție; Compounduri tehnice... Grupul industrial Promateris, cu activități în producția și distribuția de ambalaje biodegradabile și compostabile, va înregistra în acest an o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro.

Grupul industrial Promateris, cu activități în producția și distribuția de ambalaje biodegradabile și compostabile, va înregistra în acest an o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, business-ul urmând să crească la 50 de milioane de euro anul viitor. Ținta Promateris este de a deveni liderul pieței est-europene, prin extinderea distribuției și lansarea producției de materii prime.

“2021 va fi de departe cel mai bun an din istoria companiei, cu o creștere a afacerilor de 65-70%. (…) Ne-am dezvoltat foarte mult și din perspectiva performanței financiare la nivel de profitabilitate, dar consolidarea operațională este cel mai mare succes al anului 2021”, spune la PROFIT NEWS TV CEO-ul Promateris Group, Tudor Georgescu.

Profitul operațional bugetat pentru anul viitor este de 8 milioane de euro, față de 6 milioane de euro în 2021.

Grupul se va extinde în Europa de Est, prin distribuitorul Biodeck, parte a Promateris, sau achiziția unor distribuitori de pe piețele respective.

Promateris (fosta Prodplast) mizează pe lanțul integrat al producției, de la materii prime la fabricarea de ambalaje și distribuția lor.

“Am ajuns la o dimensiune la care putem avea economii de scară pentru a putea fi competitivi. România este mai competitivă față de țările din Europa de Vest cu privire la costurile de dezvoltare – terenuri, dezvoltare industrială, salarii. Este greu, este din ce în ce mai greu, dar în continuare suntem în avantaj. Avem capacitatea de a deveni liderul Europei de Est, este unul dintre pariurile noastre”, a spus Georgescu.

Lanțul integrat de producție și economiile de scară vor ajuta Promateris să depășească perioadele dificile de volatilitate a pieței.

Costurile cu materiile prime – care reprezintă circa 70% din afacerile grupului – au crescut de la începutul anului cu 50%. De asemenea, cheltuielile cu energia reprezentau cu câteva luni în urmă 1% din rulaj, dar pot ajunge acum la 4-5%.

“Am reușit să ne protejăm marja pentru acest an, dar pentru anul viitor evoluția este imprevizibilă. (…) Situația este destul de dramatică. Dacă ni se întâmpla acum 5 ani, nu știu dacă rezistam”, spune CEO-ul Promateris.

Grupul vrea să-și extindă gama de produse, în următorii ani, cu ambalaje din hârtie și mixuri între hârtie și biopolimeri.

Unitatea de producție Promateris se află lângă București, în Buftea, iar pentru proiectele viitoare grupul a cumpărat un teren în apropiere, în Crevedia.

Promateris este controlat de omul de afaceri Florin Pogonaru și operează trei linii de business: Bio-based și compostabile, în cadrul căreia sunt produse ambalaje realizate din resurse regenerabile, cu accent pe decarbonizare; Bioplastic recycling prin care reciclează deșeurile reziduale pentru a fi reintroduse în procesul de producție; Compounduri tehnice, prin care sunt dezvoltate și fabricate granule destinate producției de cabluri electrice.

În septembrie, Promateris a anunțat o țintă de investiții de 15 milioane de euro pentru următorii 5 ani.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!