3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Retail – Profitul traderului de cereale Agricultorul din Bacău, controlat de antreprenorul Ilie Mihai, s-a dublat în 2021, la afaceri de 90 mil. euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Profitul traderului de cereale Agricultorul din Bacău, controlat de antreprenorul Ilie Mihai, s-a dublat în 2021, la afaceri de 90 mil.

Compania Agricultorul din Bacău, unul dintre cei mai importanţi traderi de cereale şi distribuitori de materii prime agricole din zona Moldovei, controlată de antreprenorul Ilie Mihai, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 442,9 mil.

euro), în creştere cu 84,6% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 239,8 mil.

Compania Agricultorul din Bacău, unul dintre cei mai importanţi traderi de cereale şi distribuitori de materii prime agricole din zona Moldovei, controlată de antreprenorul Ilie Mihai, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 442,9 mil. lei (90 mil. euro), în creştere cu 84,6% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 239,8 mil. lei (49,6 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Compania din Bârsăneşti, judeţul Bacău, şi-a dublat anul trecut profitul, ajungând la 38,6 mil. lei (7,8 mil. euro), de la un câştig net de 18,8 mil. lei (3,9 mil. euro) în anul anterior. Compania a ajuns în 2021 la un număr mediu de 84 de angajaţi, cu 10 oameni mai mult decât în 2020. Compania înfiinţată în anul 1997 s-a axat la începutul activităţii doar pe comercializarea cerealelor, iar ulterior a intrat pe noi linii de business comer­cializând îngrăşăminte chimice şi oferind spaţiu de depozitare în propriile silozuri. La începutul anilor ’90, băcăuanul Mihai Ilie s-a apucat de afaceri în domeniul transporturilor şi în paralel, printr-o asociaţie familială făcea şi agricultură, cultivând preponderent grâu pe cele 20 de hectare ale familiei. Ulterior a luat teren în arendă de la neamuri şi prieteni, ajungând, într-o primă etapă la 100 de hectare. Creşterea a fost graduală, ajungând treptat să lucreze 2.500 de hectare de teren distribuite în comunele Sănduleşti, Livezi şi Bârsăneşti.
Antreprenorul Mihai Ilie a accesat până în prezent patru programe cu cofinanţare europeană prin care şi-a dotat exploataţia cu utilaje şi silozuri. Agricultorul este şi distribuitor de îngrăşământ şi trader de cereale, fiind activ în regiunea Moldovei. Cei mai mari traderi de cereale din România sunt COFCO International (fosta Nidera), parte a grupului chinez cu acelaşi nume, ADM România Trading, parte a grupului ADM din SUA, şi Ameropa Grains, deţinută de grupul cu acelaşi nume din Elveţia, care sunt şi cei mai mari exportatori de cereale.

   

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!