3.2 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Retail – Proiecte solare de peste 1.000 MW care s-ar putea conecta într-un an stau blocate în pixul Ministerului Agriculturii. Care e problema? – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

O nouă piedică venind din interpretarea legislaţiei le strică planurile investitorilor în energia solară în contextul în care de la jumătatea acestui an dezvoltarea proiectelor mai mari de circa 40 MW, cu suprafeţe de peste 50 de hectare, este oprită de Ministerul Agri culturii...

„Prin blocajul de la MADR (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale) pentru proiectele peste 50 de hectare, dar se pare că şi cele sub 50 de hectare sunt blocate, este creată artificial o polemică inutilă securitate energetică vs.

Chiar şi pentru atingerea ţintelor REPowerEU, cele mai ambiţioase, suprafaţa ocupată de parcurile fotovoltaice ar fi de aproximativ 0,05% din totalul suprafeţei agricole a României“, spune Mihai Bălan, director executiv în cadrul RPIA (Romanian Photovoltaic Industry Association), entitate care reprezintă industria de energie solară activă pe plan local.

„Chiar şi pentru cele mai ambiţioase ţinte, suprafaţa ocupată de solare ar fi de 0,05% din totalul suprafeţei agricole a României. Avem o polemică inutilă de securitate energetică versus securitate alimentară.“

O nouă piedică venind din interpretarea legislaţiei le strică planurile investitorilor în energia solară în contextul în care de la jumătatea acestui an dezvoltarea proiectelor mai mari de circa 40 MW, cu suprafeţe de peste 50 de hectare, este oprită de Ministerul Agri­culturii.

„Prin blocajul de la MADR (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale) pentru proiectele peste 50 de hectare, dar se pare că şi cele sub 50 de hectare sunt blocate, este creată artificial o polemică inutilă securitate energetică vs. securitate alimentară. Chiar şi pentru atingerea ţintelor REPowerEU, cele mai ambiţioase, suprafaţa ocupată de parcurile fotovoltaice ar fi de aproximativ 0,05% din totalul suprafeţei agricole a României“, spune Mihai Bălan, director executiv în cadrul RPIA (Romanian Photovoltaic Industry Association), entitate care reprezintă industria de energie solară activă pe plan local. Potrivit acestuia, rezolvarea blocajului de la Ministerul Agriculturii ar duce la dezvoltarea a 1.000 MW în solar până în iarna viitoare.

Pornind de la datele existente, pentru dezvoltarea celor 1.000 MW ar fi necesare circa 1.190 de hectare, echivalentul unei ferme de cereale de dimensiune medie. Spre comparaţie, România are o suprafaţă agricolă de 14,8 milioane de hectare, din care 7,9 milioane de hectare sunt lucrate efectiv.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!