4 C
București
vineri, decembrie 3, 2021

Retail – Protecția Consumatorilor a închis raioane ale Lidl, Profi și Carrefour – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Neregulile constatate de comisari au fost: - legume și fructe depreciate calitativ sau nesortate - comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită - nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde... Au fost controlate 7 magazine aparținând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL și Carrefour Romania SA la care au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale și cărora li s-au aplicat 12 amenzi contravenționale... Acestora li s-au adăugat măsuri complementare care au presupus: oprirea definitivă de la comercilizare și retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare in valoare de peste 10.000 lei.oprirea temporară de la comercilizare a 2,3 tone de produse alimentare.

Autoritatea Națională de Protecție a Concumatorilor (ANPC) a închis temporar raioane ale supermarketurilor Lidl, Profi și Carrefour din Ploiești, printre neregulile constatate aflându-se produse cu termenul limită de consum depășite, murdărie și muște în spațiile de producere a pâinii și a produselor de cofetărie.

Au fost controlate 7 magazine aparținând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL și Carrefour Romania SA la care au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale și cărora li s-au aplicat 12 amenzi contravenționale, în valoare totală de 180.000 lei, conform news.ro.

Acestora li s-au adăugat măsuri complementare care au presupus:

oprirea definitivă de la comercilizare și retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare in valoare de peste 10.000 lei.
oprirea temporară de la comercilizare a 2,3 tone de produse alimentare, în valoare totală de circa 14.000 lei.
5 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie.

2 propuneri de închidere a anumitor raioane (panificație, preparate din carne și produse de cofetărie), pe o durată de cel mult 6 luni.

Neregulile constatate de comisari au fost:

– legume și fructe depreciate calitativ sau nesortate

– comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită

– nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro

– nerespectarea temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare, una dintre vitrine fiind chiar spartă, fapt care făcea imposibilă asigurarea temperaturii corecte

– tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi arse, iar cuptorul nu era curățat corespunzător

– prezența, sub tăvile unora dintre vitrine a unui lichid de scurgere cauzat de funcționarea defectuoasă a agregatului frigorific

– în spțiile de producție a pâinii si a produselor de panificatie, precum și în laboratorul de cofetărie a fost constatată prezența mustelor

– sistemul de ventilație era necurățat, prezentând masive depuneri de praf și grăsime

– utiizarea unor rasteluri și a unor tăvi ruginite și deteriorate.

Controalele întrerpinse de echipele de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov și Prahova au fost coordonate de vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă și de directorul general ANPC, Paul Anghel.
 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!