4.3 C
București
marți, noiembrie 29, 2022

Retail – Răzbunarea perfectă a unui copil care a renunţat la şcoală pentru că râdeau colegii de el. El a ajuns unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

O vorbă românească spune că cine râde la urmă râde mai bine, iar magnatului François Pinault pare să i se potrivească mănuşă. Deşi a renunţat la şcoală în adolescenţă, pentru că alţi colegi râdeau de el din cauza accentului şi a provenienţei sale, acel băiat „de la ţară” este astăzi unul dintre cei mai bogaţi

O vorbă românească spune că cine râde la urmă râde mai bine, iar magnatului François Pinault pare să i se potrivească mănuşă. Deşi a renunţat la şcoală în adolescenţă, pentru că alţi colegi râdeau de el din cauza accentului şi a provenienţei sale, acel băiat „de la ţară” este astăzi unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, cu o avere de zeci de miliarde de dolari.Născut în 1936, într-o comună din nordul Bretaniei, François Pinault a  crescut în Franţa rurală, ajutându-şi tatăl în afacerea cu cherestea a familiei. Pentru că era batjocorit de colegi din cauza provenienţei modeste şi a accentului provincial, la 16 ani a renunţat la şcoală, iar la patru ani distanţă s-a înrolat în războiul din Algeria. Întors acasă, după moartea tatălui său a vândut businessul lansat de acesta şi, în 1963, cu ajutorul familiei şi al unui împrumut bancar, a pus bazele propriei companii în industria lemnului. Au urmat ulterior o serie de achiziţii ale unor firme intrate în faliment, pe care antreprenorul le relansa, şi extinzându-şi astfel imperiul financiar.În 1988 Pinault SA s-a listat la Bursa de la Paris, iar odată cu această schimbare fondatorul a început să investească în companii din industria de retail, cumpărând participaţii în branduri precum Conforama, Printemps, La Redoute sau Fnac. În urma acestor achiziţii, în 1993 şi-a redenumit businessul Pinault-Printemps-Redoute (PPR), după ce, cu un an înainte, lansase şi holdingul  Artémis, cu scopul de a administra mai bine investiţiile făcute.

Ulterior, a făcut o schimbare de direcţie spre industria de lux, achiziţionând, în primăvara anului 1999, 42% din grupul Gucci pentru 3 miliarde de dolari, tranzacţie urmată de cumpărarea companiilor Yves Saint Laurent, Boucheron, Balenciaga şi Alexander McQueen. În 2003, miliardarul i-a predat ştafeta fiului său, François-Henri, care a continuat seria de achiziţii din rolul de preşedinte al grupului, redenumit, în 2013, Kering. După ce a divorţat de prima soţie, Louise Gautier, alături de care are trei copii – François-Henri, căsătorit cu actriţa Salma Hayek, Dominique şi Laurence, miliardarul s-a recăsătorit cu Maryvonne Campbell, un trader de antichităţi, care l-a introdus în lumea artei.A devenit, astfel, un colecţionar de artă înrăit, cu o preferinţă în special pentru operele pictorilor Paul Sérusier, Mondrian sau Picasso. Are, în prezent, o colecţie de peste 2.000 de lucrări. În prezent, Pinault este, potrivit Bloomberg Billionaires Index, al 30-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere de 32,7 miliarde de dolari, în timp ce grupul pe care l-a fondat a înregistrat, în 2021, venituri de peste 19 miliarde de dolari.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.businessmagazin.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!