Zgomotul carcaselor de metal sau de plastic care se sparg sub presiunea maşinăriilor uriaşe din fabrica de la Buzău este, de fapt, sunetul unei noi vieţi pentru obiectele care, în mod eronat, ajung, de prea multe ori, la groapa de gunoi, afectând puternic solul şi, mai departe, mediul natural.
Câteva sute de oameni care manipulează mii de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice ajunse în stadiul de deşeu, benzi şi aparaturi care transformă totul în materie primă pentru o nouă generaţie de gadgeturi. Aşa arată fabrica GreenWEEE Buzău, una dintre cele două fabrici în care Green Group reciclează maşini de spălat, televizoare, aspiratoare, computere, frigidere şi multe alte tipuri de electrocasnice, mai mici sau mai mari.
„Funcţionăm în special în regim B2B (business-to-business), nu lucrăm direct cu consumatorii. Avem două fabrici în care reciclăm, la Buzău şi la Câmpia Turzii, aceea fiind însă de dimensiuni mai reduse. Urmează să finalizăm în decembrie 2022 şi a treia fabrică, o investiţie de 15 milioane de euro“, spune Marius Costache, director general GreenWEEE, la fabrica din Buzău, acolo unde se va afla şi viitoarea unitate de reciclare, în care investiţia ajunge la 15 milioane de euro.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).