10 C
București
luni, martie 27, 2023

Retail – Reportaj. Cum ajung maşina de spălat, frigiderul şi aragazul la a doua lor viaţă? Câteva sute de oameni lucrează în fabrica GreenWEEE din Buzău pentru reciclarea electrocasnicelor şi a gadgeturilor. Mii de electronice şi electrocasnice, precum şi baterii, ajung să fie reciclate anual în fabricile grupului, din Buzău şi Câmpia Turzii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Câteva sute de oameni care manipulează mii de echipa mente electrice, electronice şi electrocasnice ajunse în stadiul de deşeu, benzi şi aparaturi care transformă totul în materie primă pentru o nouă generaţie de gadgeturi.

Urmează să finalizăm în decembrie 2022 şi a treia fabrică, o investiţie de 15 milioane de euro“, spune Marius Costache, director general GreenWEEE, la fabrica din Buzău, acolo unde se va afla şi viitoarea unitate de reciclare, în care investiţia ajunge la 15 mi lioane de euro.

Zgomotul carcaselor de metal sau de plastic care se sparg sub presiunea maşinăriilor uriaşe din fabrica de la Buzău este, de fapt, sunetul unei noi vieţi pentru obiectele care, în mod eronat, ajung, de prea multe ori, la groapa de gunoi, afectând puternic solul şi, mai departe, mediul natural.
Câteva sute de oameni care manipulează mii de echipa­mente electrice, electronice şi electrocasnice ajunse în stadiul de deşeu, benzi şi aparaturi care transformă totul în materie primă pentru o nouă generaţie de gadgeturi. Aşa arată fabrica GreenWEEE Buzău, una dintre cele două fabrici în care Green Group reciclează maşini de spălat, televizoare, aspiratoare, computere, frigidere şi multe alte tipuri de electrocasnice, mai mici sau mai mari.

„Funcţionăm în special în regim B2B (business-to-business), nu lucrăm direct cu consumatorii. Avem două fabrici în care reciclăm, la Buzău şi la Câmpia Turzii, aceea fiind însă de dimensiuni mai reduse. Urmează să finalizăm în decembrie 2022 şi a treia fabrică, o investiţie de 15 milioane de euro“, spune Marius Costache, director general GreenWEEE, la fabrica din Buzău, acolo unde se va afla şi viitoarea unitate de reciclare, în care investiţia ajunge la 15 mi­lioane de euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!