28.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Retail – România este singura ţară din regiune unde niciun brand occidental nu şi-a făcut loc la vârful pieţei ceaiului, dominată de patru nume româneşti şi unul polonez – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

♦ Consumatorii români cumpără anual 3.000 de tone de ceai, pe care cheltuie 81 milioane de dolari ♦ Piaţa se află pe un trend ascendent, între 2019 şi 2021 avansul fiind de aproape 30% ♦ Peste 90% este cota de piaţă a ceaiurilor de fructe şi a celor din plante. Fares, Aromfruct, Belin, Plafar şi Vedda sunt cele

♦ Consumatorii români cumpără anual 3.000 de tone de ceai, pe care cheltuie 81 milioane de dolari ♦ Piaţa se află pe un trend ascendent, între 2019 şi 2021 avansul fiind de aproape 30% ♦ Peste 90% este cota de piaţă a ceaiurilor de fructe şi a celor din plante.

Fares, Aromfruct, Belin, Plafar şi Vedda sunt cele mai vândute cinci branduri de ceai de pe piaţa locală, controlând împreună aproape 50% din vânzările de profil, arată o analiză a ZF pe baza datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor. Dintre acestea, doar Belin este un brand străin, originar din Polonia, toate celelalte fiind nume româneşti.

Situaţia de pe piaţa locală a ceaiurilor este specială şi diferită de cea din regiune, unde cel puţin un brand occcidental îşi face loc la vârf. România este astfel singura ţară din Europa Centrală şi de Est unde gigantul anglo-olandez Unilever nu are niciun nume în top cinci. Spre comparaţie, în Polonia compania este lider detaşat cu Lipton şi are asigurat şi locul doi cu o altă marcă, Saga.

 La finalul anului trecut, Unilever a anunţat că îşi vinde cea mai mare parte a busine­ssului de ceai, inclusiv Lipton, către fondul de investiţii CVC. Nu există date dacă acest deal s-a finalizat.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!