5.8 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Retail – România, printre țările UE în care au crescut vânzările cu… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Volumul comerțului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în noiembrie cu 7,9%, comparativ cu luna similară din 2020, în timp ce în zona euro avansul a fost de 7,8%, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu aceeași lună din 2020... În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Spania (4,9%), Luxemburg (4%) și Portugalia (2,8%), iar cel mai semnificativ declin în Austria (minus 4,1%), Letonia (minus 3,6%) și Croația (minus 3,1%).

Volumul comerțului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în noiembrie cu 7,9%, comparativ cu luna similară din 2020, în timp ce în zona euro avansul a fost de 7,8%, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 17,5% în noiembrie, cele de produse non-alimentare au urcat cu 11,7%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și tutun au înregistrat un avans de 0,9%, scrie Agerpres.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu aceeași lună din 2020, s-a înregistrat în Slovenia (41,1%), Franța (22,7%), Polonia (14,5%), Lituania (14,1%), Estonia (13,3%), Belgia (12,6%), Malta (10,2%), Portugalia (10%), Bulgaria (6,7%), Suedia (6%), Spania (4,8%) și România (4,3%), singurele scăderi fiind în Letonia (minus 3,6%), Germania (minus 2,8%) și Finlanda (minus 1,9%).

În noiembrie, comparativ cu luna precedentă, volumul comerțului cu amănuntul a crescut cu 1% în zona euro și cu 0,9% în Uniunea Europeană. În octombrie, volumul comerțului cu amănuntul a crescut cu 0,3% în zona euro și cu 0,4% în UE față de luna mai.

În UE, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 1,1% în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și tutun au urcat cu 0,5%, iar cele de produse non-alimentare cu 1,4%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Spania (4,9%), Luxemburg (4%) și Portugalia (2,8%), iar cel mai semnificativ declin în Austria (minus 4,1%), Letonia (minus 3,6%) și Croația (minus 3,1%).

România a raportat o creștere de 0,4% în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, după un declin de 0,3% în octombrie. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!