1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Retail – The Economist: Penurie de muniție în SUA, din cauză că producătorii de armament nu mai pot satisface cererea – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Statele Unite se confruntă cu o penurie de materiale necesare producției de gloanțe, mai degrabă din cauza unei febre generalizate a americanilor față de tir, care crește veniturile producătorilor de armament... Numai doi mari producători - Vista Outdoor și Olin Corporation - răspund în principal cererii de muniție în Statele Unite, prin mărci consacrate de mult timp, potrivit săptămânalului britanic..

Statele Unite se confruntă cu o penurie de materiale necesare producției de gloanțe, mai degrabă din cauza unei febre generalizate a americanilor față de tir, care crește veniturile producătorilor de armament, scrie The Economist, preluat de News.ro.

Numai doi mari producători – Vista Outdoor și Olin Corporation – răspund în principal cererii de muniție în Statele Unite, prin mărci consacrate de mult timp, potrivit săptămânalului britanic.

The Economist prezintă dificultățile cu care se confruntă armurierii din cauza cererii de muniție, dând exemplul a două mărci standard în comerțul cu armament, Winchester și Remington.

Ambele mărci înregistrează o creștere vertiginoasă, ca cea înregistrată de întreprinderi tinere, potrivit ziarului.

În Statele Unite are loc o goană după arme de foc, iar vânzările și verificarea antecedentelor – faimoasele ”background checks” -, indicatori despre piață, au înregistrat o creștere de aproximativ 40% anul trecut, ”fără precedent”, potrivit The Economist.

Remington a putut astfel să-și crească prețul de șapte ori și întâmpină dificultăți în satisfacerea pieței. Întreprinderea are în așteptare comenzi de onorat în valoare de miliarde de dolari.

Potrivit unor armurieri, consultați de către National Shooting Sports Foundation (NSSF), un sindicat profesionst din cadrul sectorului, ar fi vândut de trei ori mai multă muniție în primul semestru din 2021, dacă ar fi satisfăcut oferta. Veniturile Winchester s-au dublat în ultimul trimestru, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Frica de restricții în comerțul cu arme de foc i-a determinat recent pe americani să-și facă stocuri. Potrivit The Economist, cererea provenea în principal de la bărbați albi.

Însă, de această dată, din cauza covid-19 și a restricțiilor sanitare, milioane de oameni s-au orientat către activități în aer liber precum vânătoarea și tirul sportiv.

Această febră este fără precedent, în măsura în care a cuprins și femeile și toate grupurile etnice – hispanici, afroamericani și asiatici. Cluburile de tir se multiplică și sunt tot mai specializate.

Pink Pistols – un grup LGBT în favoarea armelor de foc – are 48 de filiale în Statele Unite, iar deviza lor este ”găsește pe cineva de calibrul tău”.

Giganții din industria armelor de foc speră la un singur lucru, și anume ca această febră să nu scadă, comentează săptămânalul.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!