33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Retail – Traderul de cereale Promat Comimpex din Satu Mare a făcut profit de 43 mil. lei în 2021, plus 31%, la afaceri de peste 1,2 mld. lei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Compania Promat Comimpex din Tăşnad, Satu Mare, cu activitate în domeniul agricol, controlată de grupul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale de pe plan local, şi de către antreprenorul Cristian Moldovan, a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 1,248 mld.

euro), în creştere cu 47% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

euro), mai mare cu 31% faţă de anul precedent, când Promat Comimpex a raportat un câştig net de 33 mil.

Compania Promat Comimpex din Tăşnad, Satu Mare, cu activitate în domeniul agricol, controlată de grupul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale de pe plan local, şi de către antreprenorul Cristian Moldovan, a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 1,248 mld. lei (253,8 mil. euro), în creştere cu 47% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de 43,3 mil. lei (8,8 mil. euro), mai mare cu 31% faţă de anul precedent, când Promat Comimpex a raportat un câştig net de 33 mil. lei (6,9 mil. euro), potrivit datelor publice. Promat Comimpex a ajuns anul trecut la un număr mediu de 114 angajaţi. 

Grupul elveţian Ameropa a cumpărat la jumătatea anului 2018, 40% din acţiunile companiilor Promat Comimpex şi Agroind Cauaceu, două afaceri româneşti, cu activităţi în distribuţia materiilor prime agricole şi comerţul cu cereale. La începutul acestui an, gigantul elveţian Ameropa, a cumpărat încă 30% din acţiunile companiilor locale Promat Comimpex şi Agroind Cauaceu, ajungând astfel să fie acţionarul majoritar.  Promat Comimpex desfăşoară servicii auxiliare pentru agricultură şi exploatare forestieră.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!