6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Retail – Tranzacţie. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care cehii de la Agrofert, prezenţi în România prin Fert – Tradero, preiau Agronom din Croaţia – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care cehii de la Agrofert, prezenţi în România prin Fert – Tradero din Timişoara, cu activitate principală distribuţia de îngrăşăminte lichide şi solide... Valoarea tranzacţiei nu este menţionată în comunicatul de presă trimis de Consiliul Concurenţei, însă este cert o tranzacţie importantă, pentru că Agronom are peste 240 de angajaţi şi pe lângă vânzarea de maşini agricole se ocupă şi de vânzarea şi service-ul tractoarelor agricole şi maşinilor agricole Case IH şi Steyr pentru Croaţia şi firma mai este specializată în mecanizarea agriculturii... Grupul Agrofert este prezent în România din 2016 prin intermediul Fert – Tradero din Timişoara, care are ca activitate principală distribuţia de îngrăşăminte lichide şi solide, dar sunt prezenţi şi prin firma IKR Agrár Kft din Ungaria... „În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care cehii de la Agrofert, prezenţi în România prin Fert – Tradero din Timişoara, cu activitate principală distribuţia de îngrăşăminte lichide şi solide, preiau comerciantul de mărfuri şi de maşini agricole Agronom din Croaţia, care din 2020 a început să vândă direct în România. „În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, se arată în comunicatul de presă trimis de Consiliul Concurenţei.
Valoarea tranzacţiei nu este menţionată în comunicatul de presă trimis de Consiliul Concurenţei, însă este cert o tranzacţie importantă, pentru că Agronom are peste 240 de angajaţi şi pe lângă vânzarea de maşini agricole se ocupă şi de vânzarea şi service-ul tractoarelor agricole şi maşinilor agricole Case IH şi Steyr pentru Croaţia şi firma mai este specializată în mecanizarea agriculturii, potrivit datelor de pe site-ul Agronom. Grupul Agrofert este prezent în România din 2016 prin intermediul Fert – Tradero din Timişoara, care are ca activitate principală distribuţia de îngrăşăminte lichide şi solide, dar sunt prezenţi şi prin firma IKR Agrár Kft din Ungaria, care comercializează cereale pe piaţa românească şi grupul Agrotec, care vinde utilaje second-hand. Astfel, prin noua achiziţie cehii îşi extind prezenţa în Balcani, mergând din centru şi estul Europei (România şi Ungaria) spre sud-estul europei.

Compania Fert – Tradero a avut în 2020 o cifră de afaceri de 114 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de anul precedent şi un profit net de un milion de lei cu 20 de angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.     

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!