28 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Retail – Urmează ZF Top Tranzacţii. Analiză ZF. Sportul e pe radarele investitorilor. Atât fondurile de investiţii, cât şi companiile româneşti fac tranzacţii în industrie pentru că e loc doar de creştere şi de consolidare. Cel mai mare jucător a fost cumpărat anul acesta de un fond de private equity – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Atât fondurile de investiţii, cât şi companiile româneşti fac tranzacţii în industrie pentru că e loc doar de creştere şi de consolidare.

Doar 7-8% din totalul românilor practică sport săptămânal, faţă de 70-80% în ţările nordice, potrivit unor cifre oferite anterior de executivii din industria echipamentelor spor tive.

Astfel, doar în ulti mul an au fost parafate trei deal-uri în domeniu, plus alte două acorduri de tip bolt-on (adia cente, menite să ducă la dezvoltarea firmei preluate iniţial).

♦ Un alt investitor financiar, de această dată local, a achiziţionat al doilea actor din industria sălilor de fitness ♦ Apoi, au urmat o serie de tranzacţii de tip bolt-on ♦ MedLife, o afacere antreprenorială românească, şi-a completat portofoliul cu o reţea de săli de sport, într-o perioadă în care wellnessul e pe buzele tuturor.

Doar 7-8% din totalul românilor practică sport săptămânal, faţă de 70-80% în ţările nordice, potrivit unor cifre oferite anterior de executivii din industria echipamentelor spor­tive. Această discre­panţă arată, în primul rând, subdezvoltarea pieţei locale. În al doilea rând însă, indică potenţialul.

Pe acest potenţial mizează de altfel şi investitorii care cumpără reţele de săli de sport pe care vor să le dezvolte ulterior. Astfel, doar în ulti­mul an au fost parafate trei deal-uri în domeniu, plus alte două acorduri de tip bolt-on (adia­cente, menite să ducă la dezvoltarea firmei preluate iniţial).

Cel mai important deal prin prisma mărimii este cel prin care fondul african AIG, cu afaceri în agricultură şi imobiliare, a preluat controlul reţelei de centre de fitness World Class, liderul detaşat al pieţei de profil. Vânzătorul a fost fondul polonez de investiţii Resource Partners, care astfel şi-a vândut singura companie românească din portofoliu. România a dispărut de pe harta Resource Partners după opt ani şi după mai multe încercări de a vinde World Class.

Un alt investitor financiar care a făcut o mutare în domeniu este Morphosis Capital, un fond ce pariază pe companii româneşti mici şi mijlocii. Acesta a achiziţionat pa­che­tul majoritar de acţiuni la Stay Fit Gym, al doilea cel mai extins lanţ de săli de fitness din România după nu­mărul de centre deschise. După preluarea din decem­brie 2021, Stay Fit a făcut la rândul său două achiziţii, cum­pă­rând de fiecare dată câte două centre în provincie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!