3.9 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Retail – Verdino – Raul Ciurtin atrage BlackPeak în brandul românesc care… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Brandul Verdino, lansat de compania Salconserv Food, deținută de oamenii de afaceri Raul Ciurtin și Eberhart Răducanu, își mărește capitalul cu ajutorul BlackPeak Capital, prin BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, și vizează o creștere a vânzărilor de 100 de milioane de euro în următorii cinci ani..

Brandul Verdino, lansat de compania Salconserv Food, deținută de oamenii de afaceri Raul Ciurtin și Eberhart Răducanu, își mărește capitalul cu ajutorul BlackPeak Capital, prin BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, și vizează o creștere a vânzărilor de 100 de milioane de euro în următorii cinci ani.

Infuzia de capital va permite Verdino să-și accelereze creșterea, favorizând consolidarea business-ului și expansiunea internațională. Ca urmare a acestei tranzacții, BlackPeak Capital va intra în acționariatul Verdino cu un pachet minoritar. 

În vară, Profit.ro a anunțat că brandul Verdino va intra pe piața din Marea Britanie, cu gama de produse congelate.

În vara anului trecut, Salconserv Food a investit 3 milioane de euro în brandul Verdino.

Verdino conține o gamă cu circa 30 de produse, toate pe bază de proteină de mazăre, care substituie carnea. 

Compania Salconserv Food a început producția la sfârșitul anului 2018, încheind 2019 cu o cifră de afaceri de 8,3 milioane de lei și 80 de angajați, și estima o creștere de până la 12,2 milioane de lei în 2020. Datele raportate de companie, acum denumită Verdino Green Foods, indică pentru 2020 o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei și o pierdere de 11 milioane lei, cu 86 angajați.

Raul Ciurtin este fondatorul Albalact, vândută în 2016 către grupul francez Lactalis, controlând la acest moment compania Prefera Foods, producător de conserve din carne și dulcețuri, și având afaceri și în domeniul imobiliar.

În urmă cu trei ani, Profit.ro a anunțat că Raul Ciurtin a reușit să îl recruteze pe Răducanu Eberhart de la șefia Döhler România, cel mai mare furnizor local de concentrate si baze din fructe pentru producătorii de bauturi si alimente, sucursală a grupului german Döhler, unde acesta lucra ca General Manager de 22 de ani, și l-a adus la conducerea Prefera Foods.

De 4 ani și jumătate, Eberhart era și coordonator al vânzărilor Döhler pentru sud-estul Europei. Acum, Eberhart este director general și președinte al Consiliului de Administrație Prefera Foods, cu un mandat de 4 ani.

BlackPeak Capital a fost înființată în 2014 și vizează investiții de capital de creștere de 5-10 milioane EUR în IMM-urile cu cea mai rapidă creștere din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. Al doilea fond al BlackPeak Capital, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, se concentrează pe parteneriatul cu antreprenorii remarcabili din regiune care au ambiția de a construi companii de clasă mondială pe baza inovației continue, creșterii organice și achizițiilor suplimentare. BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund este susținut de Fondul european de investiții în cadrul programelor COSME și JEREMIE, BERD, IFC, BCR Pensii și alți investitori instituționali privați europeni. BlackPeak Capital operează din patru birouri regionale din Sofia, București, Ljubljana și Viena.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!