33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Retail – Verdino, un start-up cofondat de Raul Ciurtin, care produce alimente pe bază de proteină din mazăre, a făcut un parteneriat strategic cu companii de servicii energetice Resalta care vizează neutralitatea CO2 – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Verdino Green Foods, lider local şi regional în categoria de produse pe bază de plante, alternative de consum pentru carne şi brânzeturi, a făcut un parteneriat strategic cu Resalta, pentru a face primii paşi pe drumul către neutralitate CO2. În cadrul acestui parteneriat, Resalta, una dintre cele mai importante companii de servicii energetice din Europa

Verdino Green Foods, lider local şi regional în categoria de produse pe bază de plante, alternative de consum pentru carne şi brânzeturi, a făcut un parteneriat strategic cu Resalta, pentru a face primii paşi pe drumul către neutralitate CO2. În cadrul acestui parteneriat, Resalta, una dintre cele mai importante companii de servicii energetice din Europa Centrală şi de Sud-Est, va furniza soluţii de audit energetic şi de amprentă de carbon, conturând strategia pentru decarbonizare a unităţii de producţie Verdino Green Foods din Oiejdea, judeţul Alba.
„Angajamentul Verdino Green Foods referitor la sustenabilitate şi ţinta de reducere a emisiilor de carbon reflectă convingerile noastre că avem o responsabilitate în ceea ce priveşte prezervarea planetei. Priorităţile asumate prin parteneriatul cu Resalta sunt legate strâns de eficientizarea consumului de energie, îmbunătăţirea fluxurilor, proceselor şi tehnologiilor din zona de producţie. Verdino Green Foods evoluează ca un pariu continuu pentru inovaţie, pentru un viitor solid şi sustenabil, preţuind oamenii şi mediul înconjurător” a spus Oana Gresoiu, Group Chief Sustainability Officer al Verdino Green Foods.

Compania Verdino a început producţia de alimente pe bază de proteine de mazăre la finalul anului 2018 şi a fost co-fondată de Raul Ciurtin, care este şi fon­dator al Prefera Foods, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa conservelor din România. El a creat Albalact, business pe care l-a vândut francezilor. „Este impresionant să vedem viteza şi amploarea cu care Verdino Green Foods a decis să implementeze planul de eficienţă energetică şi să utilizeze resurse regenerabile pentru decarbonizarea operaţiunilor. Suntem mândri să sprijinim Verdino Green Foods în această tranziţie”, a susţinut Luka Komazec, CEO al Resalta. Studiile arată că produsele alternative vegetale se vor diversifica şi vor lărgi segmentul de piaţă cu un procent de peste 450% până în 2030 „Privim cu optimism impactul pozitiv pe care proiectul îl va crea asupra mediului, atât în zona proceselor de producţie, cât şi în ceea ce priveşte produsele în sine”, a afirmat Dorian Macovei, Director pentru România al BlackPeak Capital, parte din acţionariatul Verdino Green Foods.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!