28 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Retail – ZF Agriculture Summit 2022. George Scarlat, Comisia pentru agricultură, industrie alimentară şi dezvoltare rurală din Senat: Avem mai mult de 3,4 milioane de ferme în România şi trebuie să susţinem satul românesc cu programe dedicate pentru aceste ferme – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În România există mai mult de 3,4 milioane de ferme, iar politicile publice ar trebui să susţină satul românesc cu programe dedicate pentru aceste ferme, afirmă George Scarlat, preşedintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară şi dezvoltare rurală din Senat.

Nu poţi să faci politici pentru 3,4 milioane de ferme pentru că nu există curajul să disociezi ceea ce înseamnă satul românesc de gospodăria ţărănească.

Trebuie să susţinem satul românesc cu programe dedicate pentru aceste aproximativ 3,4 milioane de ferme”, a declarat George Scarlat în cadrul evenimentului ZF Agriculture Summit 2022.

În România există mai mult de 3,4 milioane de ferme, iar politicile publice ar trebui să susţină satul românesc cu programe dedicate pentru aceste ferme, afirmă George Scarlat, preşedintele Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară şi dezvoltare rurală din Senat.  „Programul Naţional Strategic, această biblie a agriculturii româneşti, consider că s-a făcut mult prea puţin din ceea ce s-a dezbătut şi s-a scris din partea fermierilor. Când vorbeşti de 3.422.120 de ferme în România, te cam sperie. Nu poţi să faci politici pentru 3,4 milioane de ferme pentru că nu există curajul să disociezi ceea ce înseamnă satul românesc de gospodăria ţărănească. Trebuie să susţinem satul românesc cu programe dedicate pentru aceste aproximativ 3,4 milioane de ferme”, a declarat George Scarlat în cadrul evenimentului ZF Agriculture Summit 2022. 
Ce a mai declarat George Scarlat în cadrul evenimentului ZF:  • Asta înseamnă că la al şaselea român există o fermă agricolă, ceea ce nu ştiu cum să o interpretez, dar la prima vedere pare bine. Ar trebui să avem programe asociate cu viaţa din satul românesc astfel încât să ţinem generaţiile viitoare conectate la viaţa satului românesc.  • Nu putem să discutăm despre agribusiness confundând fermele acestea cu gospodăria ţărănească. Noi trebuie să venim să disociem lucrurile aici: program dedicat şi sumă importantă pentru satul românesc, cu încurajarea producţiei, părţii de procesare locale şi desfacere în tot ceea ce înseamnă agroturism, dar când discutăm de tot ceea ce înseamnă producţie şi agricultură, deficitul de balanţă comercială nu-l vom putea îndrepta niciodată cu satul românesc.  

• Zootehnia poate fi un procesator, consumi ceea ce produci în vegetal. Dacă vrem să facem cu adevărat o reformă trebuie să ne asumăm şi să venim cu sume consistente pentru a dezvolta ceva. Spania, pe locul 3 mondial în creşterea porcului, noi de la 10,1 milioane porci am ajuns la 3,6 milioane. Jumătate din aceste efective sunt în gospodăria ţărănească, vă daţi seama cum este partea comercială.  • În acest moment avem investiţii în betoane, în ferme, de aproximativ 48.000 de locuri de scroafe, ceea ce ar însemna că prioritar ar fi să găseşti un mecanism de finanţare şi de populare a acestor capacităţi pe care le ai astăzi, nu trebuie să le construieşti.  
  

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!