2.9 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Retail – ZF Agropower. Soţii Gabriela şi Sorin Vîlcan, şoferi de tir, au făcut un punct gastronomic local în judeţul Harghita şi au atras peste 1.000 de turişti într-un an cu mâncărurile tradiţionale din Bilbor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Sorin Vîlcan împreună cu soţia sa, ambii şoferi de tir, au aflat în acest an despre punctele gastronomice locale, un concept de turism la scară mică, şi au hotărât să investească într-unul în judeţul Harghita, mai exact în satul Bilbor, considerat unul dintre cele mai nepoluate locuri din România, situat în comuna cu acelaşi nume, care numără circa 1.500 de gospodării.

♦ Sorin Vîlcan: Cererea este în creştere, ceea ce ne obligă să investim în spaţii de cazare noi. Avem de gând să facem o pensiune. Sorin Vîlcan împreună cu soţia sa, ambii şoferi de tir, au aflat în acest an despre punctele gastronomice locale, un concept de turism la scară mică, şi au hotărât să investească într-unul în judeţul Harghita, mai exact în satul Bilbor, considerat unul dintre cele mai nepoluate locuri din România, situat în comuna cu acelaşi nume, care numără circa 1.500 de gospodării. „Businessul l-am început în 2021 (în luna august – n. red.). Am fost şoferi de tir pentru comunitate şi ne-am întors acasă cu gândul să valorificăm produsele autentice locale şi aşa am deschis primul punct gastronomic local din nord-vestul Harghitei, la Bilbor. Am pornit cu propriile economii şi pot spune că nu îţi trebuie mulţi bani să porneşti o afacere, ci plăcerea de a munci“, a spus Sorin Vîlcan, cofondatorul punctului gastronomic local Casa VLC. El a fost prezent la emisiunea ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Penny. Punctul gastronomic a fost inaugurat la sfârşitul lunii august a anului trecut şi Vîlcan spune că avut turişti din toate punctele ţării, câteva sute de români. De asemenea, el spune că au avut în vizită grupuri de turişti din Elveţia, Slovenia, Cipru şi chiar din America. La Casa VLC, turiştii găsesc produse tradiţionale, făcute în casă, precum socată, suc de merişoare, suc de afine, până la tocăniţe din ciuperci, carne de vânat. „Unii dintre vizitatori îşi doresc să participe la tot procesul de pregătire al mâncări, începând de la producţia de pâine până la carne un ceaun.“ Toată mâncarea este făcută în ziua respectivă şi 90% din produsele pe care le folosesc soţii Gabriela şi Sorin Vîlcan sunt din propria gospodărie.  „Am avut peste 1.000 de turişti şi constatăm că cererea este în creştere, ceea ce ne obligă să investim în spaţii de cazare noi. Avem de gând să facem o pensiune. S-a dus vorba că se mănâncă bine şi se simt oamenii bine şi de aceea a crescut cererea“, a afirmat Sorin Vîlcan. Familia Vîlcan a dezvoltat o cabană cu şase camere de cazare, dar capacitatea este mică în comparaţie cu cererea. Totodată, soţii Vîlcan s-au axat şi pe a atrage familii cu copii la Casa VLC, cărora le oferă posibilitatea de a face plimnări cu poneii, plimbări cu căruţa cu caii sau plimbări cu sania. „E la un capăt de lume Bilbor, suntem la hotar cu Suceava, iar dacă infrastructura ar fi pusă la punct ar fi altfel cererea (mai mare – n. red.). Autorităţile locale sunt încântate de ceea ce am realizat şi au zis că ne sprijină. La rândul meu, îndrum tinerii să vină la ţară şi să facă agroturism, că acesta este viitorul“, consideră Vîlcan.                 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!