24.5 C
București
miercuri, aprilie 23, 2025

Servicii profesionale – Alexandra Peligrad, CEO al grupului Smartree: IT, telecomunicaţii, agricultură, pharma şi retail contribuie cel mai mult la veniturile Smartemp din muncă temporară – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Alexandra Peligrad: generată de mai mulți clienți ce activează în aceste domenii. Profilurile candidaților sunt de specialiști IT, operatori de call center și tehnicieni de intervenție pe teren. Alte sectoare sunt agricultura, pharma, retail, industria alimentară, FMCG, logistica, fiecare – cu aproximativ 10% pondere (în veniturile totale anuale ale firmei n. red.). Iar aici profilurile

Alexandra Peligrad: generată de mai mulți clienți ce activează în aceste domenii. Profilurile candidaților sunt de specialiști IT, operatori de call center și tehnicieni de intervenție pe teren. Alte sectoare sunt agricultura, pharma, retail, industria alimentară, FMCG, logistica, fiecare – cu aproximativ 10% pondere (în veniturile totale anuale ale firmei n. red.). Iar aici profilurile sunt de reprezentanți vânzări, muncitori necalificați, manipulatori marfă, angajați office: receptioniști, contabili, office manageri.

.

.

Alexandra Peligrad: Veniturile generate de serviciile de muncă temporară se compun din toate costurile aferente angajaților aflați în misiune de muncă temporară la clienți, la care se adaugă tariful agentului de muncă temporară, tarif ce acoperă cheltuielile interne ale acestuia cu prestarea serviciului și, evident, o marjă de profit. Pe durata misiunii de muncă temporară, adică perioada în care salariatul temporar este pus la dispoziția utilizatorului (clientului care apelează la serviciul de punere la dispoziție de angajați temporari) pentru a executa sarcini precise cu caracter provizoriu, angajatul temporar este remunerat de către agentul de muncă temporară. Agentul de muncă temporară este cel care reține și virează toate contribuțiile și impozitele datorate de salariatul temporar către bugetele statului și plătește pentru acesta toate contribuțiile datorate în condițiile legii.

Alexandra Peligrad: În contextul în care ne aflăm la momentul actual și anume cel al unui constant deficit de candidați pe piaţa forței de muncă,.
Faptul că ei au lucrat pe poziții temporare prin intermediul unui agent de muncă temporară nu influențează decizia potențialului angajator de a-l selecta sau nu, de a-i oferi șansa de creștere profesională. Alte criterii rămân, în schimb, valabile în procesele de recrutare, precum competențele tehnice, experiența sau atitudinea, modul în care candidatul se prezintă și se comportă în cadrul procesului de recrutare. Cu atât mai mult, astfel de poziții temporare predomină în anumite industrii și roluri, unde fluctuația de personal poate fi una mare. Nu sunt neapărat poziții de specialiști sau manageri, aceștia fiind, în general, angajați direct pe perioadă nedeterminată. Companiile din România s-au familiarizat deja cu această formă de colaborare și nu mai reprezintă un motiv de eliminare a candidaților din procesul de recrutare.

Economica.net: Care sunt motivele pentru care aţi luat decizia de a muta activitatea de leasing de personal pe o entitate juridică distinctă (Smartemp)?

Alexandra Peligrad: Separarea celor două linii majore de business, în urma căreia Smartree România, divizie acum cunoscută sub numele de Smartemp, a continuat activitatea de punere la dispoziție de angajați temporari și leasing de personal, iar Smartree HR Tech a preluat divizia de inovare în tehnologie software și servicii de outsourcing pentru procesele de HR, a avut loc în anul 2021. Cele două linii de business nu au legătură directă una cu cealaltă, nici măcar la nivel de procese, astfel că această separare a avut loc în mod natural în urma creșterii substanțiale a business-ului de muncă temporară, dar și ca o consecință a creșterii nevoilor de resurse de toate tipurile pe care se dezvoltă acest business.
De asemenea, am ținut cont și de faptul că, în piața din România, jucătorii care au în portofoliu și servicii de muncă temporară și alte tipuri de servicii HR le prestează din companii diferite ale aceluiași grup.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!