13.2 C
București
marți, martie 21, 2023

Servicii profesionale – Arctic folosește primele reclame în format video cu funcția Voice Activation – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Arctic, cel mai puternic brand românesc, clasat pe primul loc în „Top 50 Cele Mai Puternice Branduri Românești” realizat de revista BIZ și Unlock Market Research, pentru 3 ani consecutiv (2020-2022), a folosit  platforma media Teads pentru a-și promova noua sa campanie axată pe sustenabilitate, „Mâncarea de la producătorii locali merită electrocasnicele încorporabile Arctic”.

De exemplu, formatul video vertical folosit în ecosistemul Teads a livrat o rată de vizionare video (Video Completion Rate) cu +13.4% mai mare decât benchmarkurile interne și de 115X mai mare decât rezultatul obținut în TikTok.

De asemenea, CTR-ul acestui format a depașit cu +44% benchmarkurile interne, fiind și de 3X mai mare decât rezultatul obținut în TikTok.


Arctic folosește primele reclame în format video cu funcția Voice Activation

Arctic, cel mai puternic brand românesc, clasat pe primul loc în „Top 50 Cele Mai Puternice Branduri Românești” realizat de revista BIZ și Unlock Market Research, pentru 3 ani consecutiv (2020-2022), a folosit  platforma media Teads pentru a-și promova noua sa campanie axată pe sustenabilitate, „Mâncarea de la producătorii locali merită electrocasnicele încorporabile Arctic”.

În cadrul acestei activări, brandul a folosit inclusiv serviciile de optimizare creativă oferite gratuit de catre Teads, co-creând astfel primele reclame în format video cu funcția Voice Activation, în premieră națională. Activarea a livrat rezultate foarte bune atât pe indicatorii de media, cât și pe cei de brand, confirmând încă o dată puterea publicității responsabile, în acord cu mesajul campaniei – afișarea reclamelor într-un mediu de calitate, fără expunerea forțată a utilizatorilor la mesaje publicitare, un impact relevant și a optimizărilor creative.

Colaborarea dintre Arctic și Teads, pentru această campanie end-to-end, a fost marcată de o serie de premiere. Arctic și agenția sa Zitec au accesat capabilitățile creative ale echipei Teads, care a derulat primul Atelier Creativ pentru brand – o sesiune creativă în care designerii Teads lucrează în detaliu propunerile creative și optimizările, pornind de la materialele deja existente ale clientului. În cadrul mixului de formate creative, Teads a dezvoltat, de asemenea, un banner video custom cu funcția de Voice Activation, o noutate absolută în peisajul digital românesc.

Teads Arctic
Utilizate în premieră națională, reclamele video cu activare vocală dezvoltate de către Teads contribuie la succesul campaniei de sustenabilitate a liderului pieței de electrocasnice, Arctic

Formatul video custom cu Voice Activation a livrat unul dintre cela mai bune InView Time măsurat de catre MOAT, o dovadă a faptului că optimizările creative și adaptarea conținutului media la specificul fiecarei platforme de Digital reprezintă o componentă importantă pentru a atrage atenția userilor în mediul online.

Analizând rezultatele la nivel de  formate creative utilizate, exploatarea media a depășit atât normele / benchmark-urile Teads, cât și performanțele obținute cu aceleași materiale și mecanisme de media-buying în alte platforme digitale.

De exemplu, formatul video vertical folosit în ecosistemul Teads a livrat o rată de vizionare video (Video Completion Rate) cu +13.4% mai mare decât benchmarkurile interne și de 115X mai mare decât rezultatul obținut în TikTok. De asemenea, CTR-ul acestui format a depașit cu +44% benchmarkurile interne, fiind și de 3X mai mare decât rezultatul obținut în TikTok. Un alt format creativ, InRead Video Landscape with Overlay folosit atât în Teads, cât și în YouTube a avut o rată de vizionare cu +6.04% peste benchmarkurile Teads  și 1.6X mai mare decat Youtube, cu o rată de click (CTR) mai mare cu +76.47% decât referința Teads.

În completarea performanțelor media, campania a fost măsurată cu un studiu de tip Brand Lift (Teads Brand Pulse), menit să izoleze și să măsoare impactul platformei Teads asupra indicatorilor de brand.

Folosind o metodologie cross-device, Teads Brand Pulse oferă advertiserilor acces rapid și flexibil la date de impact de branding relevante. Prin această campanie, Teads a contribuit la creșterea indicatorilor de Brand Awareness și Aided Ad Recall pentru Arctic România cu +0.4% pentru indicatorul de Brand Awareness și +19.3% pentru indicatorul de Aided Ad Recall. 

“Vizualizarea intenționată a unei reclame atrage o atenție a consumatorului mai mare decât vizualizarea forțată, dupa cum a arătat și cea mai recentă cercetare globală realizată de catre Teads și Dentsu. Iar cu echipa noastră de suport creativ in-house, Teads Studio, mergem chiar un pas înainte pentru a menține această atenție, prin optimizări creative dedicate. Ori de câte ori lucrăm pe un brief de campanie, ținem cont de asocierea dintre media și creativitate, optimizand materialele existente ale brandului în funcție de obiectivele pe care acesta le are în cadrul respectivei campanii. Deși scopul nostru primar este să eficientizăm KPI de media, insistăm pe captarea atenției consumatorului, deoarece aceasta este elementul comun în toate campaniile eficiente, fiind un element critic în dezvoltarea brandului”, a declarat Gabriela Vasile, Head of Teads Studio Eastern Europe.

”Colaborarea alături de Teads pentru această campanie a fost, în egală măsură, antrenantă și fructoasă. Alături de celelalte canale din mix-ul de media digitală, propunerea echipei Teads a creat o soluție optimă atât din punct de vedere al rezultatelor și performanței, cât și la nivel creativ. Ne bucurăm că am fost primii în utilizarea unui nou tip de video ad, care cu siguranță va continua să provoace peisajul media digital din România”, a declarat Alina Ciotârnel, Head of media Zitec România.

”La Arctic, avem o strategie pe termen lung concentrată pe digitalizare și căutăm tot timpul metode inovatoare prin care să ne dezvoltăm strategia de marketing cu ajutorul online-ului. Când echipele Teads șI Zitec ne-au propus să încercăm un atelier creativ și să testăm noi formate de ad-uri, am acceptat fără ezitare. Rezultatele au vorbit de la sine, iar o mare parte din KPI au reușit să depășească rezultatele din canale clasice,  precum Youtube sau TikTok. Suntem de părere că într-o campanie eficientă de digital, calitatea ar trebui să primeze în fața cantității pentru ca mesajul să ajungă la utilizatorii cu adevărat relevanți și tocmai asta am încercat să facem prin acest exercițiu”, a declarat Cătălin Cincu, Digital Marketing Coordinator, Arctic.

FOTO ILUSTRAȚIE: Marek Levak

Tudor Mihăilescu, noul Chief Operating Officer în cadrul eMAG

Munca la distanță face parte din „noua normalitate”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.revistabiz.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!