4.1 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Servicii profesionale – Care au fost ocupaţiile ce au înregistrat cea mai mare creştere în Uniunea Europeană. Fiecare a patra persoană aflată în şomaj în UE şi-a găsit un loc de muncă în T1 – date Eurostat – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

A doua cea mai mare creştere, 15,6%, a fost la categoria lucrătorilor în servicii personale (însoţitori de zbor, şoferi, ghizi, bucătari, chelneri, barmani, coafeze, asistenţi în îngrijirea frumuseţii, supraveghetori de clădiri şi gospodării). În primul trimestru din 2022, în această categorie erau 7,6 milioane de angajaţi, scrie Agerpres. Pe locul trei se află specialiştii din

A doua cea mai mare creştere, 15,6%, a fost la categoria lucrătorilor în servicii personale (însoţitori de zbor, şoferi, ghizi, bucătari, chelneri, barmani, coafeze, asistenţi în îngrijirea frumuseţii, supraveghetori de clădiri şi gospodării). În primul trimestru din 2022, în această categorie erau 7,6 milioane de angajaţi, scrie Agerpres.

Pe locul trei se află specialiştii din tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, cu o creştere de 9,6% între primul trimestru din 2021 şi perioada similară din 2022, de la aproape 4,1 la aproape 4,5 milioane de persoane.

Există două categorii profesionale cu o creştere de 9% a numărului de angajaţi între primul trimestru din 2021 şi perioada similară din 2022: specialişti în domeniul juridic, social şi religie (9,4%), şi managerii în industria ospitalităţii, retail şi alte servicii (9,1%). În primul trimestru din 2022, în aceste categorii era 3,5 milioane şi, respectiv, 2,4 milioane de de angajaţi.

Urmează specialiştii cu funcţii administrative şi comerciale (7,4%), artizani şi angajaţi ai centrelor de print (6,7%), tehnicieni în informaţii şi comunicaţii (5,9%), specialişti în ştiinţe şi inginerie (5,7%) şi conducători de unităţi economico-sociale (5,3%).

În contrast, cel mai semnificativ declin între primul trimestru din 2021 şi perioada similară din 2022 s-a înregistrat în cazul muncitorilor necalificaţi în agricultură, silvicultură şi pescuit (minus 12,6%).

Un număr de 3,6 milioane de persoane aflate în şomaj în Uniunea Europeană (25,2% din toţi şomerii înregistraţi în ultimele trei luni din 2021) şi-au găsit un loc de muncă între trimestrul patru din 2021 şi primul trimestru din 2022, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În această perioadă, 7,2 milioane (51,3%) au rămas şomeri, iar 3,3 milioane de persoane aflate în şomaj (23,6%) au părăsit piaţa muncii (devenind inactivi din punct de vedere economic).

Din toţi cei care lucrau în trimestrul patru al anului trecut, 2,3 milioane (1,2%) au devenit şomeri în primul trimestru din 2022, iar 4,7 milioane (2,4%) au părăsit piaţa muncii.

Din cei aflaţi în afara pieţei forţei de muncă în trimestrul patru al anului trecut, 5,4 milioane (4,52%) şi-au găsit un loc de muncă în primul trimestru din 2022, iar 3,8 milioane (3,2%) au devenit şomeri.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!