4.3 C
București
marți, noiembrie 29, 2022

Servicii profesionale – Criză de recenzori în peste 20 de judeţe. E nevoie de peste 1.300 de oameni care să colecteze informaţiile de la populaţie. Harta locaţiilor în care puteţi fi autorecenzat asistat – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Vă amintim că între 31 mai şi 17 iulie are loc colectarea în teren, prin interviu realizat de recenzor, a datelor de la populaţie privind clădirile și locuințele, pentru care nu s-a realizat autorecenzarea online sau pentru care autorecenzarea online a eşuat. Autorecenzarea a eşuat fie din cauza completării greşite a chestionarului de recensământ, fie

Vă amintim că între 31 mai şi 17 iulie are loc colectarea în teren, prin interviu realizat de recenzor, a datelor de la populaţie privind clădirile și locuințele, pentru care nu s-a realizat autorecenzarea online sau pentru care autorecenzarea online a eşuat.

  • Autorecenzarea a eşuat fie din cauza completării greşite a chestionarului de recensământ, fie din cauza răspunsurilor incomplete la întrebările din chestionar.

Deficit de recenzori în peste 20 de judeţe 

Avem nevoie de peste 1.300 de oameni dispuşi să lucreze ca recenzori în localităţi din peste 20 de judeţe din ţară, reiese din datele INS centralizate la 7 iulie, analizate de Economica.net.

Cea mai mare criză de recenzori se înregistrează în Bucureşti, unde avem deficit de peste 900 de oameni, în Timiş, unde lipsesc peste 80 de recenzori, Ilfov, unde avem nevoie de 60 de recenzori, Braşov şi Cluj, reiese din datele INS, consultate de Economica.net.
Avem, de asemenea, deficit de recenzori în Sibiu, Constanţa, Mureş, Maramureş, Dolj, Arad, Harghita, Hunedoara, Tulcea, Vaslui, arată datele INS, analizate de Economica.net.

Cum am ajuns în această situaţie de criză

Pe de o parte, dificultatea completării chestionarului de recensământ a descurajat o parte dintre oamenii care au vrut să lucreze ca recenzori, reiese din informaţiile primite de Economica.net din unele judeţe care se confruntă cu această criză de personal.

Pe de altă parte, unii dintre ei au demisionat din cauza volumului mare de muncă şi a remuneraţiei demotivante, potrivit surselor Economica.net.

Pentru oraşele şi comunele izolate sau dispersate teritorial, pentru care distanțele parcurse sunt mai mari și timpul necesar recenzării întregului sector de recensământ crește, recenzorii sunt plătiţi cu 9 lei per chestionar pentru secțiunea pentru recenzarea persoanei şi cu 5 lei pentru secțiunea dedicată recenzării locuinţei, inclusiv secțiunea pentru recenzarea spațiului colectiv de locuit, spun datele INS, consultate de Economica.net.

Soluţia de avarie găsită de Comisia Centrală pentru Recensământ: oamenii care nu au fost încă vizitaţi de recenzor se pot autorecenza în cadrul primăriilor, dar şi la alte locaţii nominalizate de INS în această hartă. 

Comisia Centrală pentru Recensământ a decis recent înfiinţarea unor puncte fixe în care oamenii se pot recenza cu ajutorul unui recenzor, în localităţile în care avem deficit de recenzori, arată datele obţinute de Economica.net.

INS a publicat recent harta locaţiilor din ţară în care puteţi merge ca să răspundeţi la chestionarul de recensământ, îndrumat de un recenzor.

Harta interactivă realizată de INS poate fi consultată aici.

La fiecare dintre locaţiile nominalizate de INS în harta interactivă va fi disponibil cel puţin un recenzor, 10 ore pe zi, inclusiv sâmbăta şi duminica. Recenzorii aflaţi la aceste locaţii vor ajuta oamenii să răspundă corect la chestionarul de recensământ, reiese din Hotărârea nr. 11 a Comisiei Centrale pentru Recensământ, consultată de Economica.net.

Sursă foto: https://ideascale.com/

Citiţi şi:

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.economica.net).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!